Omladinci savladali Borac

lopta

Prijateljska utakmica između omladinaca Borca i Metalca odigrana je u subotu 28. jula, na pomoćnom terenu Borca sa veštačkom travom.

Borac je bio za nijansu bolji protivnik u prvom, sa par izglednih prilika za gol, posle grešaka koje je napravio Metalac, dok su naši omladinci diktirali ritam utakmice u drugom poluvremenu.

Prvi gol Metalac je postigao u 26. minutu kada je Jovanović dobio dubinsku loptu po desnoj strani, sam izašao na golmana Borca, tukao pravo u njega, a na odbijenu loptu naleteo Milanović i plasirao je u mrežu.

Borac je postigao prvi gol u 38. minutu posle prekida na 40m od gola Metalca. Igrač Borca je odigrao loptu do svog saigrača, ovaj duplim pasom izbacio iz igre Milinkovića, izašao sam na zadnju liniju Metalčeve odbrane, gurnuo loptu u prostor između Markiša i Matovića i usamljenom igraču Borca nije bilo teško da savlada usamljenog Divljakovića.

Sledeća tri gola za Metalac postigli su Bojvić (56′), Koković (68′) i Luković (83′) udarcima sa poludistance.
Drugi pogodak Metalac je primio posle loše intervencije golmana Vukčevića, kada je ispustio loptu u svom petercu, gde se našao sam igrač Borca i smestio je u gol.

Trener Filipović je rekao da je u principu zadovoljan izdanjem svojih igrača u ovoj utakmici, gde mu je bilo najbitnije da su momci u većem delu susreta ispunili njegove zahteve.

Sledeće dve prijateljske utakmice omladinci Metalca odigraće u sredu 1. avgusta. Prva utakmica igra se u 10h protiv ekipe Mladosti iz Lučana, a druga u 18:30h protiv Radničkog iz Kragujevca.

 

Borac – Metalac 2:4 (1:1)

Strelci za Metalac: Milanović, Bojović, Koković, Luković
Postava Metalca prvo poluvreme: Divljaković, Matović, Savić, Markiš, Milićević I, Milinković, Bojović, Koković, Petrović, Jovanović, Milanović.
Postava Metalca drugo poluvreme: Vukčević, Markiš (Borisavljević), Milićević I (Dedeić) , Milosavljević, Lazarević, Milinković (Mutavdžić), Bojović (Kostić), Luković, Koković (Milićević), Đokić (Drinjaković), Milanović (Tomović).