Omladinci i kadeti protiv “Slobode”

fk metalac

U sredu, 25. jula, omladinci Metalca su odigrali drugu kontrolnu utakmicu, ovog puta protiv Slobode iz Čačka.

Meč je odigran u Čačku, na ne tako dobro pripremljenom terenu, što je donekle omelo naše igrače da pruže dopadljiviju igru. Metalac je tokom celog meča imao terensku inicijativu, a najbolju priliku imao je Stefan Đokić,kada je u 10-om minutu izašao sam na golmana Slobode, ali je tukao pravo u njega.

Sloboda je oba pogotka postigla iz individualnih grešaka naših igrača, kada posle ubačenih dubinskih lopti u šesnaestercu, nisu najbolje reagovali Milinković i Dedeić kod prvog, tj. Matović kod drugog pogotka.

Prvi gol, Metalac je postigao kada je Jovičić izveo korner sa desne strane, a na drugoj stativi našao se Petrović koji je glavom ubacio loptu u prvi ugao.

Drugi gol Metalac je postigao posle najlepše izvedene akcije na utakmici. Matović je presekao dubinsku loptu na svojoj polovini, predriblao jednog igrača, uputio dubinski pas ka Lukoviću na desnoj strani, ovaj se oslobodio svog čuvara, idealno centrirao na drugu stativu, gde se našao usamljeni Drinjaković i manirom iskusnog strelca poslao loptu glavom u suprotan ugao.

Sledeću kontrolnu utakmicu omladinci Metalca igraju u subotu u Čačku protiv Borca. Meč se igra u 17:30h na terenu sa veštačkom travom.

Sloboda (ČA) – Metalac 2:2 (1:1)

Prvo poluvreme: Vukčević, Dedeić(Matović), Jovičić, Markiš; Milićević, Milinković, Bojović, Koković, Petrović, Đokić, Milanović
Drugo poluvreme: Vukčević, Matović(Borisavljević), Savić, Milosavljević, Mladenović(Kostić), Luković, Mutavdzić, Tomović, Jovanović, Drinjaković

 

Pored omladinaca, protiv istog protivnika igrali su i kadeti.

Takođe u sredu, 25. jula i naši kadeti su odigrali prijateljsku utakmicu u Čačku sa ekipom Slobode i zabeležili drugu pobedu u pripremnom period, rezultatom 1:3.

Meč su započeli u sastavu: Žižović, Jevtović, Mijatović, Savković, Nikolić, Milovanović D, Gavrilović, Milovanović V, Ćirković, Mirković i Urošević.

U nastavku igre šansu sa klupe su dobili: Petrović Ilija i Mihailo, Glišović, Miletić, Milivojević, Aleksić i Milovanović.

Golove za naš tim su postigli Urošević, Milovanović V. i u drugom poluvremenu Miletić.

Bila je ovo dobra provera za naš tim, a sledeća je zakazana za nedelju, kada će se naši kadeti sastati sa ekipom Kikera iz Kraljeva. Početak utakmice zakazan je za 11 časova.