Odigrane prve kontrolne utakmice

fk metalac

Omladinci, pioniri i kadeti FK Metalac, su u subotu 21. jula igrali prve kontrolne utakmice ove sezone.

Prvi su na teren istrčali omladinci. Protivnik im je bio FK Šumadija iz Kragujevca.

FK Metalac – FK Šumadija (KG) 1:1 (1:1)

Postava Metalca u prvom poluvremenu: Vukčević, Jevtić, Savić, Lazarević, Milosavljević, Mladenović, Bojović, Koković, Petrović, Milinković, Đokić
Postava Metalca u drugom poluvremenu: Vukčević, Matović, Borisavljević, Markiš, Milićević I., Pavlović, Milićević B. (Drinjaković), Luković, Dedeić (Tomović), Milanović, Jovanović

U prijateljskoj utakmici sa Šumadijom iz Kragujevca, trener Filipović pružio je sansu svim fudbalerima. Metalac je odigrao u kombinovanom sastavu. Igrači su odigrali po poluvreme.

Iako je utakmica bila prijateljskog karaktera, igralo se kao za bodove, tako da se igra obe ekipe odvijala najviše na sredini terena. Metalac je imao blažu terensku inicijativu u prvom poluvremenu, dok je Šumadija za nijansu bila bolja u drugom.

Jedini pogodak za Metalac postigao je Bojović, kada je korner sa leve strane izveo Savić, idealno pronašao na drugoj stativi Milinkovića, koji je glavom vratio loptu u peterac, gde se našao Bojović i smestio loptu u nebranjeni deo mreže.

Šumadija je postigla izjednačujući pogodak, posle greške odbrane Metalca, kada je igrač Šumadije iskosa sa desne strane izašao sam na golmana Vukčevića, odigrao povratni pas svom igraču, kome nije bilo teško da savlada golmana Metalca.

Imao je Metalac još jednu stopostotnu priliku pred sam kraj utakmice, kada je Jovanović oduzeo loptu odbrambenom igraču Šumadije, izašao iskosa sa desne strane sam na golmana i umesto da odigra povratni pas, tukao je pravo u golmana.

Imajući u vidu trenažni period u kom se nalaze, da je ovo bila prva prijateljska utakmica i da dosta igrača prvi put igra zajedno, trener Filipović donekle može da bude zadovoljan onim što su igrači pokazali na ovoj utakmici.

Nakon omladinaca teren je bio rezervisan za kadete FK Metalca, koji su odigrali utakmicu protiv FK Novi Pazar.

FK Metalac – FK Novi Pazar 3:2 (2:1)

Kadeti FK Metalac su u sklopu priprema za predstojeću takmičarsku sezonu odigrali prijateljsku utakmicu sa svojim vršnjacima iz FK Novi Pazar. Novi Pazar će se takmičiti sa našim kadetima u jedinstvenoj ligi Zapadne srbije. Utakmica je završena pobedom naših kadeta rezultatom 3:2 (2:1). Utakmicu su počeli: Žižović, Nikolić, Milivojević, Jevtović, Savković, Milovanović D, Gavrilović, Milovanovic V, Mirković, Miletić, Urošević. U drugom poluvremenu u igru su ušli: Petrović I, Ćirović, Petrovic M, Glišović, Aleksić, Jovanović i MIlovanović.

Temperatura je u pojedinim momentima prelazila i 30 stepeni, ali su se kadeti obe ekipe, brzo navikli na uslove za igru. Naši kadeti su se bolje snašli i u prvom poluvremenu kontrolisali igru. Prvi gol je, posle gužve iz prekida, postigao Savkovic, da bi drugi gol bio plod solo akcije Uroševića. Treći gol su kadeti Metalca postigli u drugom poluvremenu. Posle lepog centaršuta Petrovića, akciju je na drugoj stativi završio Mirković.

Sledeću prijateljsku utakmicu kadeti igraju u sredu u Čačku, protiv ekipe FK Sloboda, sa početkom u 16:30h.

Poslednju jučerašnju utakmicu odigrali su pioniri, protiv ekipe OFK National iz Novog Pazara.

FK Metalac – OFK National 1:0 (1:0)

Za FK Metalac nastupili su: Petrović Veljko, Vujičić Luka, Milićević Danilo, Petrović Vuk, Drinčić David, Premović Luka, Konić Aleksandar, Ranisavljević Dušan, Jelić Andrija, Drobnjak Mihailo, Luković Ognjen.U igru su ušli i: Kostić Jelena, Niketić Vuk, Bralović Aleksa, Glišović Jovan. Strelac jedinog pogotka bio je David Drinčić u 20. minutu.

I pored teških vremenskih uslova, igrači oba tima su pokazali zavidan nivo igre. Utakmica je obilovala šansama na obe strane. Nakon utakmice, trener Filip Dragojević čestitao je svim igračima na prikazanoj igri. Posebno je izdvojio Davida Drinčića, Aleksandra Konića i Luku Premovića.