Startovala omladinska selekcija

omladinci fk metalac

Nakod pauze od mesec dana, omladinska selekcija Fudbalskog kluba „Metalac“ se okupila radi početka priprema za predstojeću sezonu. U novoj sezoni šef omladinske selekcije biće Danko Filipović, nekadašnji igrač Metalca, sada trener sa UEFA – A licencom. Filipović će pored sebe imati stručnog saradnika sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Aleksandra Martinovića.

Pred početak prvog treninga u novoj sezoni, u svlačionici su se igračima obratili Ivan Vuksanović i Danko Filipović. Omladincima su poželeli dobrodošlicu i zdravlje pre svega, a trener Danko Filipović je svoje izlaganje započeo rečenicom „Trenirajte teško da biste igrali lako“ i pri tom nagovestio da je omladinska liga ove sezone izuzetno kvalitetna. Ove sezone imamo ligu sastavljenu od jakih gradskih klubova iz Požarevca, Šapca, Loznice, Smedereva, Kragujevca, Čačka, Lučana, Ivanjice i drugih, sa veoma kvalitetnim školama fudbala. Dodao je da očekuje stoprocentno zalaganje igrača na treninzima, koji će se održavati dva puta dnevno prema tačno utvrđenom rasporedu. Naglasio je i da su uslovi u kojima ćemo trenirati na izuzetno visokom nivou, možda i najbolji u poređenju sa klubovima sa kojima ćemo se takmičiti. Za kraj je najavio testiranje igrača u toku ove nedelje, koje će obaviti eksperti sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Beograda, tako da će imati uvid u trenutnu formu igrača i mogućnost da prati dalji napredak u radu.

Nakon obraćanja, igrači su se pojedinačno slikali i pošli na prvi trening. Na prvom treningu su se pojavili „Metalčevi“ stipendisti, Milićević Ilija i Milinković David, zatim špic igrač Đokić Stefan – Žiga, trojica igrača iz „Kikera“ koji će prvi put obući dres „Metalca“ Tubić Filip, Markeš Aleksa i Ognjen Milanović, Dedejić Đorđe iz „Takova“, Mladenović Bratislav, Luković Nikola, Matović Boban, Trifunović Todor, Lazarević Filip – Fićo, Drinjaković Marko, Petrović Luka – Paing i Jovanović Nemanja.

Prvom teningu omladinaca prisustvovao je i Nikola Jovanović, trener iz „Metalčevog“ pogona, koji će u prvoj fazi priprema biti pomoćnik Filipoviću.