6 golova u mreži protivnika

Posle prve nedelje zimskih priprema i napornog treninga fudbaleri “Metalca” imali su prvu proveru na novoizgrađenom “veštaku” protiv kragujevačke “Šumadije”. Utakmica je odigrana u izuzetnim uslovima po prelepom vremenu za igru u ova doba godine pred više od 300 gledalaca koji su skoro potpuno popunili tribinu na “Veštaku”.
“Metalac” je u utakmicu ušao agresivno, a igru su krasili kratki pasovi pa je već u 4. minutu igre lopta došla do novajlije u dresu “Metalca” Lazara Đokića koji je zahvatio loptu snažnim udarcem I sa visine jedanaesterca postigao efektan pogodak za 1:0. Posle ovog pogotka utakmica se u potpunosti otvorila u korist “Metalca”, ređala su se sjajna dodavanja i dupli pasovi da bi lopta u 12. minutu došla do Tomića koji sa 20-ak metara daje dog for lopti, pretrčava dva igrača “Šimadije” , ulazi u šesnaesterac zatim biva oboren oštrim startom, a odlični sudija Miletić bez razmišljanja pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Marko Anđić. Utakmica je nastavljena u istom ritmu I stilu koji je “Metalac” nametao, a do kraja prvog poluvremena postignuta su još dva pogotka u korist “Metalca” na 3:0 povisio je Marko Rajković posle prodora po sredini na ubačenu loptu koju je uputio Stojković, Rajković je bio neumoljiv a golman gostiju iz Kragujevca ostao je nemoćan, dok je konača rezultat poluvremena postavio Milan Svojić koji se najbolje snašao u šesnaestercu gostiju posle karambola I postigao pogodak za 4:0 za “Metalac”. Drugo poluvreme ove sjajne utakmice započeo je potpuno izmenjen sastav, sastavljen od mladih igrača I igrača na probi koji se prvih petnaestak minuta drugog poluvremena nekako uigravo, mladi nigerijac Ostin imao je nekoliko dobrih kratkih I dugih pasova napred ali se u samom napadu nije najbolje snašao kod prijema lopte, ali su zato u zadnjoj liniji na prvom mestu Gočanin, zatim Vukadin I Koraksić pružili odličnu partiju, kao I Pertović koji je na probi I koji je pokazao da je u dobroj formi. Petrović se u 78. minutu posle ubačene lopte od strane Ostina i centaršuta Koraksića našao na pravom I po peti put zatresao mrežu “Šumadije”. Do kraja “Metalac” je igrao sve bolje I bolje , a konačan rezultat ovog meča 6:0 postavio je Vorotović momak koji je u “Metalac” došao na probu, a koji je sigurnim udarcem sa oko 11 metara potvrdio pobedu.
“Metalac” I ove nedelje nastavlja pripreme na “veštaku” , a već u subotu na veštačkoj podlozi dočekuje “Teleoptik”, utakmica poćinje u 14:00 časova.