Najvažniji susret Metalca i Novog Pazara ove sezone

Biće to četvrto odmeravanje snaga novopazarskog i milanovačkog superligaša u aktuelnoj prvenstvenoj trci. Odigrali su u osnovom delu sezone dva meča i jedan u Кupu Srbije. Pazarci su slavili dva puta, Metalac jednom. Neće ekipa Milije Žižića u 35. kolu imati samo priliku da izravna račune, to je sada sporedno, već da otvori sve karte u jednom od presudnih mečeva za opstanak u ligi. Za Pazarce situacija nije u tolikoj meri tesna, nalaze se za sada izvan zone direktnog ispadanja, ali bi celim plenom sa stadiona kraj Despotovice već mogli da otklone dobar deo neizvesnosti što se svog statusa u eliti tiče. Za prvog tehnika Metalca, posle tri uzastopna remija, osvajanje tri boda moglo bi biti vrednije nego ikad.

– Mi cele sezone prikazujemo fudbal koji nezasluženo ostaje bez vidljve bodovne satisfakcije. Zašto je to tako, biće predmet posebne analize, ali mislim da je sada konačno došlo vreme da nam se takva igra isplati, da nam se sve uloženo u rad, borbu na terenu i u glavama, vrati. Pritisak se ne smanjuje, što je očekivano, ali mi smo toliko dugo u toj situaciji, da ga u dobroj meri više ne osećamo kao nešto što nas parališe, već jednostavno živimo s tim i gledamo napred. Bliži se vreme za sad ili nikad, a kad vam u tako prelomnim momentima dođe baš Novi Pazar, motivacija neće nedostajati, – izjavio je Žižić.

Кako je dodao, za utakmicu su svi spremni. Nisu u situaciji suženog izbora za bilo koju poziciju jer niko od igrača nije pod suspenzijom zbog kartona.

– Idemo na Novi Pazar sa svim snagama kojima raspolažemo. Protiv tako iskusne i tvrde ekipe u uzlaznoj formi, s kojom Metalac tradicionalno ima karakterističan rivalitet, drugačije se i ne može. Znamo njihove slabosti i mane jednako kao što oni znaju naše, ali plejaut i služi da se vide te sitne razlike među timovima koji su relativno rame uz rame. Da bi ta razlika na kraju bila u našu korist, ključno je da budemo maksimalno fokusirani u svakom trenutku, na svakom delu terena, – istakao je Žižić.

Meč počinje u 19 sati uz direktan prenos na programu ArenaSport 3 Premium. Ulaz na tribine je besplatan za dame i osnovce.