A+ R A-

Metalac - Novi Pazar 1:1

 

N Pazar Slika 624

Posle oko sto dana pauze u petak 09. marta na stadionu kraj Despotovice sudija Gajdobranski Nemanja iz Novog Sada označio je početak utakmice i ujedno početak prolećnog dela šampionata Prve lige Srbije za sezonu 2017/18. Odlični uslovi za igru i dobri vremenski uslovi obećavali su kvalitetnu utakmicu, što se u samom početku i obistinilo. „Metalac“ je utakmicu počeo napadački, a brzonogi Nikola Čumić je nekoliko puta uspeo da se oslobodi svojih čuvara i ušeta se u šesnaesterac „Novog Pazara“ gde je u 19. minutu i oboren, a sudija Gadobranski se nije mnogo dvoumio da pokaže na belu tačku. Preciznim udarcem sa jedanaest metara Milan Svojić doveo je „Metalac“ u vodstvo od 1: 0. Posle pogotka koji je za „Metalac“ postigao Svojić, „Novi Pazar“ je uspeo da se konsoliduje i zaigra čvršće u odbrani, a do kraja poluvremena „Metalac“ nije uspeo da dođe do gola gostiju. Na početku drugog poluvremena „Metalac“ je izgledao kao da čuva rezultat što se i „obilo o glavu“ jer su gosti posle iznenadnog kontra napada preko Amela Lakote uspeli da postignu pogodak i tako poravnaju rezultat što se kasnije i ispostavilo da je to bio i konačan rezultat ove ne tako atraktivne ali čvrste i borbene utakmice.

Sastavi:

Metalac: Kostić, Svojić, Gočanin, Milekić, Ivanović, Bondarenko, Ilić, Tomić, Simović, Čumić, Pavlović. Klupa: Zogović, Rajković, Anđić, Petrović, Vukmanović, Mijailović, Koraksić

Novi Pazar: Nićiforović, Đorđević, Lakota, Zimonjić, Šubert, Vusljanin, Ristov, Vučetić, Kecap, Marković, Hazirović. Klupa: Koč, Islamović, Mihailović, Avdić, Bajramović, Stepanović, Brunčević.

 

Sledećeg vikenda u 17. kolu „Metalac“ gostuje ekipi „Radničkog“ iz Kragujevca.