A+ R A-

Metalac-Sinđelić 3:0

 

sindjelic

 

Metalac“ je odigrao poslednju utakmicu u u jesenjem delu prvenstva protiv beogradskog „Sinđelića“ na svom terenu, po hladnom i oblačnom vremenu, ali uslovima dobrim za igru pred oko četristo gledalaca. Za ovu vema važnu utakmicu Miloš Kruščić šef stručnog štaba „Metalca“ opredelio se za sledeću startnu postavu, Kostić, Svojić, Dopuđ, Rajković, Anđić, Bondarenko, Tomić, Simović, Stojković, Pavlović i Eze dok su na klupi za rezerve sedeli Minić, Gočanin, Ivanović, Ratković, Milekić, Mijailović i Koraksić.

Na samom startu utakmice gosti iz Beograda su krenuli nešto ofanzivnije ali nisu uspelli da probiju zadnju liniju odbrane „Metalca“ koja je delovala čvrsto i sigurno tokom cele utakmice. Već u 8. Minutu igre kontra napad „Metalca“ preko Srđana Simovića koji je prošao po levoj strani, zatim uputio odličan centaršut na drugu stativu gde se na mestu našao brzonogi Tomić koji je sa nešto manje od pet metara zahvatio loptu glavom koja se našla u mreži iza leđa golmana Simića. Od 8. minuta „Metalac“ vodi i drži sve konce igre u svojim nogama. U 20. minutu lopta dolazi do Rajkovića na nekih petnaestak metara od gola gostiju, kako je bio okrenut leđima, veoma atraktivno, iz okreta zahvata loptu desnom nogom i snažnim udarcem pogađa prečku na mestu gde se spaja sa stativom. Tek u 28. minutu igre sudija Radaković svira prvi prekršaj u korist „Metalca“. Posle izvedenog slobodnog udarca lopta dolazi do Pavlovića koji sa desne strane pronalazi Svojića u šesnaestercu „Sinđelića“, Svojić udara loptu glavom i šalje je u desni ugao gola gostiju, ali se Simić istakao odbranom. Zatim još jedna stopostotna propuštena prilika u 43. minutu igre da se postigne pogodak, naime Tomić je prošao po desnoj strani i uputio centaršut na drugu stativu, tu se najbolje snašao Eze koji je glavom spustio loptu na nogu Rajkoviću, koga je ovo nekako „iznenadilo“ pa se nije najbolje snašao, uputio je udarac ali tik pored spoljne strane stative negde u visini glave golmana gostiju pa je konačan rezultat poluvremena i ostao 1:0.

U drugom poluvremenu „Metalac“ je zadržao čvrstu i dominantnu igru, a već u 50. minutu lopta dolazi do Stojkovića koji ulazi u šesnaesterac „Sinđelića“ gde biva oboren, sudija Radaković bez razmišljanja pokazuje na belu tačku, siguran izvođač jedanaesterca bio je Marko Anđić, bez obzira što se golman Simić bacio u pravu stranu nije bilo dovoljno da se zaustavi ovaj snažan udarac jer je lopta bila u mreži pre nego što je Simić pao na travu. Posle vodstva od 2:0 Kruščić vrši prvu izmenu gde umesto Svojića na teren ulazi Ivanović. U 84. Posle skrivljenog prekršaja nad Ivanovićem loptu uzima Anđić na nekih dvadesetak metara od gola gostiju koji izvanrednim udarcem postiže svoj drugi pogodak na ovoj utakmici i tako postavlja konačan rezultat 3:0 za „Metalac“. Do kraja utakmice Kruščić je izvršio i preostale dve izmene gde je umesto Anđića i Rajkovića uveo Gočanina i Ratkovića i polako priveo ovu odlično taktički pripremljenu utakmicu kraju. Treba napomenuti da se u 90.minutu igre povredio Branislav Tomić kada je na njega sa leđa naleteo igrač gostiju sa brojem tri Tošić Nemanja, naime Tošić je zadao udarac sa leđa kolenom Tomiću u predelu kuka posle čega se ovaj našao na travi, Tomić je hitno prebačen u bolnicu gde je zadržan na ispitivanju.

Metalac“ prvu utakmicu u prolećnom delu prvenstva igra protiv "Novog Pazara" na svom terenu 10.marta, ekipa „Metalca“ se učvrstila na vrhu tabele, a ispred nje se nalazi jedino „Dinamo“ iz Vranja sa tri boda više. Sada predstoji pauza do 22.januara kada će se ekipa ponovo okupiti pred početak zimskih priprema.