A+ R A-

Metalac - Dinamo // 0:2

10k2017

Metalac je u dosadašnjem delu prvenstva doživeo treći poraz kod kuće. Nezna se razlog ali svakako Metalac pruža daleko bolju igru na gostovanjima. Pravdu na ovom derbiju delio je nas najbolji sudija Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima Ristić Milovanom i Daliborom Đurđević, a četvrti sudija ovog meča bio je Uđičanin Đokić Nenad. Metalac je u ovu utakmicu ušao agresivno sa željom da se što pre postigne pogodak, međutim sportska sreća je više bila okrenuta protivniku, naime već u 5. minutu gosti su poveli posle prvog udarca koji je uputio igrač gostiju sa brojem 22 Karapandžić sa nekikih dvatesetak metara, Karapandžić je primetio pomalo upavanog golmana Kostića koji se protegao koliko je mogao ali je njegova reakcija već bila zakasnela, a rezultat je bio o:1 za goste. Već u desetom minuti prodor Dinama po levoj strani u sredini šesnaesterca negde kod bele tačke sam ostaje tamnoputi igrač iz Vranja Suraka Zakaira koji mirno prima loptu i oštrim udarcem postiže drugi pogodak za goste za 0:2, što se na kraju i ispostavilo kao konačam rezultat ovog Derbija. Metalac je imao svoje šanse ali su igrači Metalca dosta grešili u pas igri, što je rezultiralo sa nekoliko kontra napada gostiju koji su se srećno završili po Metalac. Metalac je svakako imao nekoliko šansi da postigne pogodak, u prvom poluvremenu Eze je posle prodora po desnoj strani dva puta pogodio spoljni deo mreže, dok je Rajković dva puta propustio priliku da loptu sprovede u gol posle odličnih akcija.
Metalac je propustio priliku zauzme čelnu poziciju na tabeli Prve lige Srbije, sada se nalazi na četvrtom mestu sa 19 bodova koliko imaju Proleter i Radnički iz Kragujevca, dok se Dinamo učvrstio na vrhu tabele sa 25 bodova.
Metalac u naredna dva kola gostuje, prvo gostovanje je u Dobanovcima gde će se snage odmeriti sa ekipom Budućnosti. Ova utakmica se igra u nedelju 29.10.2017.godine sa početkom u 13:30 časova, a sledeće gostovanje je u Bačkoj gde će snage odmeriti sa ekipom TSC iz Bačke Topole.