A+ R A-

Radnički - Metalac

radnickimetalac2012

Poslednju utakmicu jesenjeg dela Prvenstva Fudbalski klub „Metalac“ odigrano je na stadionu „Čair“ u Nišu protiv teškog protivnika ekipe FK „Radnički“. Već na samom početku ove utakmice otvorilo se nekoliko šansi na obe strane. „Metalac“ je već u osmom minutu igre imai priliku da postigne pogodak kada posle prodora Mladenovića, koji je došao praktično licem u lice sa golmanom Bajićem, propuštena ova izgledna prilika. Već u sledećem napadu domaćin je sa skoro polovine ubacio lopti u kazneni prostor „Metalca“ gde je loptu na diskutabilan način prihvatio igrač sa brojem 67 Mitrović i tako postigao može se reći sumnjiv vodeći pogodak.
Posle primljenog pogotka ređale su se prilike za „Metalac“, a Mladenović se opet našao lice u lice sa Bojićem, zatim Kaisedo je imao nekoliko prilika kao i Mladenović ali prvo poluvreme je završeno u korist domaćina.
Drugo poluvreme se takođe ikgralo borbeno. Šef stručnog štaba „Metalca“ izvršio je u 59. minuti prvu izmenu, a u igru je umesto Rovčanina ušao Jovanović i u 76. minutu igre kada umesto Kaiseda ulazi Stojković. Ovo se pokazalo kao dobro rešenje, naime u 80. minutu igre posle ubačaja loptu prima Jovanović koji preciznim udarcem po zemlji  konačno uspeva da matira  golmana Bajića i tako postavi, što se kasnije ispostvilo konačan rezultat utakmice.

SASTAVI:

Radnički: Bajić, Bulatović, Stojanović, Pavkov, Arsić, Petrović, Mrkić, Jovanović, Stanković, Radivojević, Mitrović klupa; Kojić, Ignjatović, Živković, Stanojević, Jovanović, Ivanov, Apostolović

Metalac: Belić, Pavlović, Simović, Dopuđ, Bondarenko, Panić, Mijić, Rovčanin, Walberto, Stojanović, Mladenović klupa; Bojović, Ivanović, Uzelac, Koraksić, Jovanović, Martinović, Stojković


Posle završenog jesenjeg dela „Metalac se nalazi na jedanaestom mestu Super lige Srbije, ispred sebe u borbi za pley-of ima „Rad“, „Voždovac“ i Spartak, a prate ga „Čukarički“ i „Radnik“sa po dvadeset bodova.

Sada  ekipi „Metalca“ sledi konsolidacija i pripreme za drugi deo prvenstva, a ekipa se okuplja 10. janura.

Utakmicu 22. kola „Metalac“ igra  protiv „Radnika“ na svom terenu 18.02. 2017…...