A+ R A-

Metalac - Crvena Zvezda

mz

 

Utakmica 17. kola Super lige Srbije odigrana između „Metalca“ i „Crvene Zvezde“ na stadionu „Metalac“ u Gornjem Milanovcu. Prava superligaška predstava,  kvalitet igre u svim elementima. Gledalaca oko više od dve hiljade. Atmsfera prava fudbalska, koju bi trebalo češće viđati na našim terenima.
Beograđani su u ovu utakmicu ušli agresivno sa željom da prvi postignu pogodak, uspeli su da stvore dve prilike na samom početku meča ali su domaći igrači bili koncentrisani, tako da su ovi napadi ostali bez realizacije. Šef Stručnog štaba „Metalca“ Nenad Vanić uspeo je da pronađe recept za „Zvezdu“. Čvrstom odbranom i disciplinovanom igrom Gornje Milanovčki klub uspeo je da umiri Beograđane, a u najmanju ruku bio je ravnopravan protivnik lideru na tabeli Super lige Srbije. Prvo vreme završeno je bez pogodaka.
Tako je i ostalo sve do 68. minuta, kada je posle centar šuta Kaiseda Panić Stefan kapiten „Metalca“ zatresao mrežu Beograđanima, a golman Manojlović ostao bespomoćan. Ovim pogotkom „Metalac“ je pokazao da svako može biti pobeđen i da favorita kada se igra una stadionu „Metalac“ nema.
Posle pomenutog pogotka „Crvena Yvezda je napadala ali bez uspeha, a igrači „Metalca“ uspeli su da stvore još, najmanje dve prilike iz kojih je Beogradski klub trebao da bude Matiran, a jednu je imao I tamnoputi Ekvadorac u redovima „Metalca“ u 85. minutu.
Nedugo zatim „hladan tuš“, u 88. minutu posle centar šuta Orlandić postiže pogodak te poravnava rezultat, konfuzija koja je trajala minut u redovima „Metalca“ rezultirala je i drugim pogotkom za „Crvenu Zvezdu“ koji je postigao Adžić u 89. minutu.
Bolan poraz , ali nadamo se da će poslužiti kao škola za buduće i motiv za dalji tok Super ligaškog takmičenja.

Sastavi: Metalac;    Belić, Nikodijević, Simović, Otašević, Bondarenko, Panić, Mijić, Stojković, Valberto, Stojanović, Mladenović klupa; Radić, Ivanović, Dopuđ, Rovčanin, Čumić, Pavlović, Jovanović.
Crvena Zvezda; Manojlović, Petković, Le Tallec, Plavšić, Donald, Anđelković, Srnić, Ristić, Sikimić, Poletanović, Fibel  klupa; Supić, Račić, Cvetković, Luković, Stojanović, Adžić, Orlandić

U 18. kolu Super lige Srbije „Metalac“ gostuje ekipi „Napretka“ iz Kruševca u sredu 30. novembra 2016. godine. Utakmica poćinje u 13 časova na stadionu u Kruševcu.