A+ R A-

Metalac-Spartak

metalacspartk

 

Utakmica 14. Kola Super lige Srbije odigrana u nedelju 30.oktobra 2016.godine u Gornjem Milanovcu na stadionu „Metalac“ između FK „Metalac“ i FK „Spartak“ iz Subotice završena je bez pobednika. Utakmica prava prvenstvena sa dosta šansi na obe strane. Prvo poluvreme je proteklo u znaku domaćina, jer su Gornje Milanovčani pokazali bolju igru koja nekim čudom nije krunisana pogodkom. Naime, nekoliko stopostotnih šansi, udarac Mijića u 18. minutu, loptata se odbija van gola od unutrašnje strane stative, što potvrđuje i fotografija. Šansa Bondarenka u 12. minutu glavom, Otaševića u 14.minutu takođe glavom kada se našao maltene sam ispred gola posle centar šuta Mijića, pa onda posle prodora Nikodijevića Ivica Jovanović ima stopostotnu šansu da savlada golmana Mirkovića u 37. minutu, pa stoga možemo tvrditi da je neko čudo spasilo goste da neprime pogodak.
Drugo poluvreme goti su pokazali znatno bolju igru pa su tako u nekoliko navrata imali izgledne prilike da savladaju golmana Belića ali ni oni nisu imali sreće. Kasnije desetak minuta pred kraj povredio se napadač „Metalca“ Jovanović koji je zadobio povredu kolena tako da nije mogao da nastavi igru, s'obzirom da je šef stručnog štaba Nenad Vanić već pre toga izvršio sve tri izmene uvevši u igru, Mitrovića, Valberta i Stojanovića, ekipa „Metalca“ je do kraja meča ostala sa igračem manje na terenu, tako da se domaćin do kraja utakmice više branio i nastojao da sačuva mrežu, vrebavši priliku da iznenadi goste.
Utakmica je završena bez pobednika rezultatom 0:0, ostaje žal za nepostignutim pogotkom koji je domaća ekipa igrom i šansama koje su se ukazivale itekako zaslužila, nažalost pogodak nije postignut.


Sastavi:
„Metalac“ Belić, Nikodijević, Simović, Otašević, Bondarenko, Panić, Mijić, Stojković, Jovanović, Rovčanin, Mladenović  klupa; Radić, Walberto, Stojanović, Dopuđ, Mitrović, Čumić, Pavlović šef štaba; Vanić Nenad
„Spartak“ Mirković, Pavićević, Torbica, Ivanović, Bašanović, Milić, Kovačević, Farkaš, Ajuru, stojković, Radovanović klupa; Kesić, Anđić, Kerkez, Mudrinski, Glavčić, Đokić, Savković šef štaba; Andrej Černišov
FK „Metalac“ posle 14. kola nalazi se na 9. mestu tabele Super lige Srbije sa 16 bodova, prva je Crvena Zvezda sa 35, a prate je Partizan i Vojvodina sa po 29 bodova.
U 15. Koli Super lige Srbije „Metalac“ se sastaje sa ekipom  FK „Rad“ u Beogradu.