A+ R A-

Čukarički - Metalac

cuk2410

Utakmica 13. Kola Super lige Srbije, odigrana u subotu 22. Oktobra 2016. Godine na Banovom Brdu u Beogradu. Poraz „Metalca“, možemo reći da Gornje Milanovčani nisu zaslužili da odu kući bez bodova, što su pokazali sjajnom igrom ali sreća nikako nije bila na strani „Metalca“, koji je stvorio veći broj šansi od protivnika, ali je realizacija opet izostala.
Naime, utakmica je počela povoljno po „Metalac“, jer je već na samom početku utakmice uspeo da postigne pogodak, posle prodora Kaiseda koji je uspeo ubčenu loptu da primi, ubaci je pred gol „Čukaričkog“, na koju je uspeo da natrči Ivica Jovanović i postigne pogodak već u 11. minutu. Neposredno posle ovog pogotka Jovanovića, Čukarički je takođe imao priliku iz slobodnog udarca ali je prečka sprečila loptu da uđe u gol. „Metalac“ je odmah uspeo da uspostavi ravnotežu na terenu. Tako je bilo sve di 38. minuta igre kada je posle dosuđenog slobodnog udarca i pomalo nespretno postavljenog živog zida, igrač Čukaričkog Docić Marko uspeo je da uputi dobar udarac ka golu „Metalca“ i tom prilikom savlada golmana Belića. Rezultat je bio poravnat, ali situacija u igri se nije promenila, obe ekipe su stvarale šanse za pogodak ali bezuspešno, te je tezultat na poluvremenu ostao 1:1.
U drugo poluvreme obe ekipe su ušle sa žarom da postignu pogodak. Šansa za ekipu „Metalca“ na samom početku drugog poluvremena , naime Milan Stojanović je izveo slobodan udarac, a na odbijenu loptu je natrčala „Metalčeva“ osamnaestica, Mijič Miloš, uputivši sjajan udarac ka golu domaćina, ali sreća je bila na strani Brđana jer je prečka sprečila loptu da uđe u gol. Nedugo zatim korner u 56. minutu. Posle izvedenog kornera, loptu glavom zahvata igrač „Čukaričkog“ sa brojem četri Piasentin Lukas koja se od trave odbija u gol i koji tako postavlja, što se na kraju i ispostavilo, konačan rezultat meča 2:1. Sve do kraja utakmice „Metalac“ je bio bolja ekipa na terenu napadao ali nije uspeo da bar poravna rezultat.

Sastavi:
Čukarički: Petrić, Piasentin, Docić, Srnić, Fofana, Obeng, Živković, Lagator, Radić, Ožegović, Tomić; klupa: Pajović, Mandić, Janković, Matić, Kajević, Jevtić, Mašović

Metalac: Belić, Nikodijević, Simović, Otašević, Bondarenko, Panić, Mijić, Rovčanin, Jovanović, Stojanović, Walberto klupa: Radić, Tomić, Dopuđ, Stojković, Mitrović, Mladenović, Čumić

Posle ovog poraza FK „Metalac“ ima petnaest bodova i nalazi se na devetom mestu Super lige Srbije.
U 14. Kolu FK „Metalac“ dočekuje Subotički „Spartak“ na svom terenu.