A+ R A-

Metalac – Javor 1:1

12kolo201617

Utakmica odigrana po izuzetnim uslovima za igru pred oko 700 gledalaca. Čvrsta i borbena utakmica, pčela je agresivno od strane igrača Metalca, sto je i rezultiralo iznuđenim jedanaestercem u 13. minutu koji je skrivljen nad Milanon Stojanovićem, igračem sa brojem 24 u ekipi „Metalca“.
Kazneni udarac sa bele tačke izveo je Nemanja Mladenović ali golman Đogatović Vladan bio bravurozan i odbranio udarac Mladenovića.
Posle nerealizovanog jedanaesterca došlo je do manjeg pada u igri domaće ekipe. „Javor“ je imao nekoliko prilika tako je u 43. minutu igre igrač u ekipi gostiju sa brojem 10 Stojković centrirao u kazneni prostor „Metalca“, a igrač domaće ekipe Otašević sa velikim trudom je izbacuje tik iznad prečke i tako spašava gotovo siguran pogodak .
Na odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom 0:0.
Drugo poluvreme le počelo grubim startom igrača sa brojem 10 Stojaković u gostujućoj ekipi koji je nepropisno startovao na Jovanovića i dobio žuti karton. Od tog trenutka utakmica se malo razbuktala, šanse su se ređale na obe strane, mada je „Metalac“ delovao dosta opasnije. Tako su odlične prilike u 50. minutu zatim u 55. i 56. i 58. minutu prilike su imali tamnoputi Walberto, zatim Mijić, Stojanović i Jovanović, da bi tek u 78. minutu igre nakon izvedenog slobodnog udarca iskosa sa desne strane koji je izveo Milan Stojanović lopta došla do Ivice Jovanovića koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru domaćina, i uspeo da primi loptu zatim, uputi udarac i postigne pogodak. Gol postignut u pravom trenutku ali radost nije trajala dugo, jer su gosti golom koji je postigao igrač sa brojem 7 , Eliomar uspeli da anuliraju prednost „Metalca“, što se na kraju i ispostavilo kao konačan rezultat ove Prvenstvene utakmice 1:1. Da je borba bila velika na terenu kao i zelja da se dođe do tri boda govori nekoliko zutih kartona na obe strane. Treneri su se nadmudrivali a obadva stratega izvršila su po tri izmene. Rezultat je do kraja utakmice ostao nerešen a kod domaćina, na kraju ostaje žal, ako , onda bar za neiskorišćenim jedanaestercem u 13. minutu.

Sastavi
Metalac: Belić, Nikodijević, Simović, Otašević, Bondarenko, Panić, Mijić, Walberto,Jovanović, Stojanović, Mladenović klupa: Radić, Ivanović, Dopuđ, Čumić, Stojković, Tomić, Mitrović.

Javor: Đogatović, Karišik, Eliomar, Stojaković, Sević, Đokić, Milović, Terzić, Spremo, Bjedov, Cvetković klupa: Glintić, Jovanović, Gafurov, Mufutila, Kolaković, Milisavljević, Maričić.


Sledeću utakmicu „Metalac“ gostuje ekipi „Čukaričkog“ u Beogradu.