A+ R A-

Bačka-Metalac 1:0

Scena 01.Still003-1 

Utakmica odigrana po odličnom vremenu za igru i u dobrim uslovima ali ipak  razočarenje u Bačkoj, iako su fudbaleri Gornje Milanovačkog superligaša otišli u Bčku Palanku kao favoriti doživeli su treći prvenstveni poraz, što je dovelo do toga da ekipa "Metalca" padne na 7. mesto na tabeli Super lige Srbije. Utakmica u kojoj se "Metalac" više branio, a motivisani domaćin inače novopečeni superligaš, napadao  i igrao čvrsto, zahvaljujući čemu je i krunisao svoju igru pogotkom u 52. minutu koji je postigao igrač sa brojem 17 Mojsilović Nikola.  "Metalac" je imao nekoliko šansi gde je mogao ozbiljnije da ugrozi gol domaćina ali fudbaleri "Metalca" nisu imali sreće. Da je bilo teško dopreti do gola "Bačke" govori i šest žutih kartona koji su domaćini dobili, a obe ekipe izvršile su po tri izmene.

Scena 01.Still002-1

SASTAVI EKIPA: "Bačka", Stepandić, Josimov, Ilić, Bjeloš, Čeković, Trivunović, Smiljanić, Đurić, Mojsilović, Milovac, Luković   na lkupi, Nikolić, Rogač, Bajić, Zečević, Macanović, Švonja, Čupić

       "Metalac", Belić, Panić, Uzelac, Jovanović, Bondarenko, Otašević, Simović, Mijić, Stojanović, Nikodijević, Walberto, na klupi Radić, Rovčanin, Čumić, Dopuđ, Mladenović, Mitrović, Stojković

U 10. kolu Super lige Srbije "Metalac" dočekuje na svom terenu Beogradski "Partizan".

Posle 9. kola "Metalac" se nalazi na 7. mestu sa 14 bodova, dok je na čelo tabele zasela "Vojvodina" sa 23 boda, prate je Crvena Zvezda sa 22.boda i Niski Radnički sa 17 bodova, ispred "Metalca" Nalaze se Mladost sa 15 bodova zatim Spartak i Partizan koji imaju po 16 bodova.

U sredu 21.09.2016. godine fudbaleri "Metalca" igraju Kup utakmicu protiv ekipe Žarkova na stadionu "Rad" u Beogradu sa poćetkom u 15:30, što bi ujedno trebala da bude dobra uvertira pred meč sa Partizanom.