A+ R A-

Voždovac-Metalac 0:0

Scena 01.Still086-1

Fudbaleri "Metalca" odigrali su i petu prvenstvenu utakmicu u ovoj superligaškoj sezoni. Naime, Gornje Milanovački superligaš gostovao je ekipi "Voždovca" u Beogradu, utakmica je odigrana pred oko 350 gledalaca. Fudbaleri "Metalca" na ovoj utakmici ostvarili su nerešen rezultat pa posle 5. kola "Metalac" zauzima treće mesto na tabeli Super lige Srbije odmah iza Crvene Zvezde i Vojvodine, treba napomenuti da "Metalac" I "Vojvodina" imaju po 10 bodova ali Novosađani imaju bolju gol razliku. 

Utakmica protiv "voždovca" odigrana je u dobrim vremenskim uslovima za igru, veštačka trava i specifični teren "Voždovca" stvaraju uslove koji pogoduju, daju prednost, naviknutoj ekipi iz Beograda na date uslove. Odigrana utakmica je bila prava prvenstvena, čvrsta sa obe strane sa ne toliko šansi jer su obe ekipe pokušavale da što više zadrže loptu u svom posedu i da iznenade protivnika, što se nije desilo i što dokazuje nerešen rezultat utakmice 0:0.

 

                                          Scena 01.Still083-1

 

Ekipa iz Beograda dobila je jedan žuti karton, a ekipa "Metalca" dva žuta kartona, naime kod domaćina žuti karton je dobio Ivković Saša u 51.minutu, a u ekipi gostiju žute kartone su dobili Čumić Nikola u 58.minutu i Stojković Nikola u 62.minutu. Oba trenera su izvršila sve tri izmene, a u ekipi "Metalca" Čumića, Stojanovića i Valberta zamenili su Uzelac, Pavlović i Stanojević u 64. , 83. i 90.minutu. 

SASTAVI,

Voždovac: Milošević, Radović, Sinđić, Georgijević, Dražić, Zec, Stojanović, Mihajlov, Pavlović, Ćirković, Ivković

Metalac: Belić, Nikodijević, Simović, Otašević, Dopuđ, Panić, Rovčanin, Čumić, Stojanović, Valberto, Stojković

Fudbalski klub "Metalac" utakmicu šestog kola igra protiv Niškog "Radničkog" na stadionu "Metalac".