A+ R A-

450 Metalčevih osmeha

04

 

Prva kontrolna utakmica koju su fudbaleri "Metalac" odigrali sa komšijama iz Ivanjice završena je bez golova. Treneri obe ekipe probali su novajlije pa su postave u prvom i drugom poluvremenu bile kombinovane. Iako publika nije videla pogodak igralo se dinamično, a ekipa iz Gornjeg Milanovca je bila bolja, konkretnija u napadu, samo i dalje bez realizacije. Šefu stručnog štaba Nenadu Vaniću nakom ove utakmice sigurno je bila jasnija slika kada je reč o formiranju tima za predstojeće prvenstvo. Milanovački superligaš je u drugom poluvremenu je izmenio celokupnu postavu ali do promene rezultata nije došlo. Za "Metalac"  su u ovom susretu nastupili: Zogović, Jočović, Uzelac, Kontor, Lukačević, Čumić, Andrić, Vuković, Pavlović i Strizović

Drugi kontrolni meč Milanovčani su imali u subotu na Zlatiboru, gde su se sastali sa "Radom" iz Beograda. I u ovoj utakmici Vanić je pružio priliku igračima koji su u prošloj sezoni imali amnju minutažu, kao potencijalnim novajlijama. Od standardnih igrača su nastupili Belić, Mijić i Kaisedo, koji je bio strelac vodećeg gola za Milanovčane. Inače, susret je završen bez pobednika, a Beograđani su do izjednačenja došli pet minuta pre kraja susreta.

Fudbaleri "Metalca" su završili prvu fazu priprema i danas putuju na zlatibor, gde će boraviti narednih četrnaest dana. Za to vreme, pored rada na uigravanju linija tima, odigraće i sedam kontrolnih utakmica.

Prvu utakmicu "Metalac" ima već u subotu protiv "Napretka" iz Kruševca. Drugi rival 5. jula je reprezentacija Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije, a dan kasnije protivnik je "Spartak" iz Subotice. Četvrti protivnik na zlatiboru će biti "Borac" iz Banja Luke, a utakmica će biti odigrana 9. jula. Dan kasnije Milanovčani igraju sa "Radom" iz Beograda i poslednja provera je 13. jula protiv "Petrovac" iz Petrovca na moru, što će ujedno i biti na neki način i generalna provera s' obzirom da prvenstvena trka startuje 23. jula, a "Metalac" na svom terenu dočekuje "Borac" iz Čačka.

U redove "Metalca" je za sada došlo šest igrača i to: Bubanja, Andrić, Mitrović, Pavlović, Čumić i Martinović, a u narednom periodu očekuje se još novajlija. U isto vreme "Metalac" su do sada napustili Sedlar, Merdović, Dimitrijević, Milovanović, Todorić i Simov, dok će nekoliko mlađih igrača biti upućeno na laljenje u neki od srpskoligaških klubova.