A+ R A-

Metalac-Mladost 2:0

Scena 01.Still076-1

 Utakmica 4. kola Superlige Srbije odigrana između FK"Metalca" i FK"Mladost" je prava superligaška predstava. Fudbaleri "Metalca" odigrali su jednu odličnu utakmici, posvećenost igri i disciplinovanost ekipe ponovo su donei tri nova boda Gornje Milanovačkom superligašu, tako da sada "Metalac" posle četri odigrane utakmice ima devet bodova i zauzima 2. mesto na tabeli Superlige Srbije.

Naime, prvo poluvreme utakmice odigrano je po odličnim uslovima za igru, obe ekipe imale su povoljne prilike da postignu pogotke ali te prilike nisu iskorišćene, utakmica je počela agresivno, igralo se nešto oštrije pa je već u 12. minutu igre igrač ekipe iz Lučana Tumbasević, dobio je Žuti karton. Udarce prema golu golu ekipe iz Lučana u prvom poluvremenu uputili su Stojanović, Mijić, Valberto, ali mreža gostiju se nije zatresla.

                            Scena 01.Still080-1

      U drugo poluvreme ušlo se rezultatom 0:0, a "Metalac" je u drugo vreme ušao ofanzivnije sa malo izmenjenim sastavom, naime umesto Bondarenka drugo poluvreme počeo je Dopuđ. Očigledno je da su igrači Gornje Milanovačkog Superligaša krenuli ofanzivnije i da su imali veću želju od protivnika da prvi postignu pogodak što se i desilo u 62. minutu utakmice kada je mladi Rovčanin krenuo prema golu gostiju pomerio loptu malo u stranu i topovski snažnim ali i kompjuterski preciznim udarcem sa dvadesetak metara postigao pogodak ostavivši na golu nemoćnog Krznarića.

 

                             Scena 01.Still077-1

 

Nedugo zatim , zapravo samo šest minuta kasnije slobodan udarac iskosa sa desne strane izveo je Stojanović, loptu je uspeo malo da zakači rukama golman gostiju ali se ona ipak našla u mreži ekipe "Mladosti", a Gornje Milanovčani su poveli rezultatom 2:0. Oba pogotka su postignuta u vreme kada je kiša počela da pada . Igralo se oštro pa je dodeljen o i nekoliko žutih kartona. U ekipi "Metalca" žute kartone su dobili Simović i Čumić a u ekipi "Mladosti" žuti karton je dobio Protić.

 

                              Scena 01.Still078-1

 


Oba trenera su izvrsila sve tri izmene. Kod domćina iz igre su izašli Bondarenko, Stojanović i Valberto, a ušli Dopuđ, Čumić i Gočanin. Kod gostiju igru su napustiliTumasević, Milosavljević i Protić, a ušli Gavrić, Kitanoski i Golubović.

Sastavi ekipa: Metalac; Belić, Nikodijević, Simović, Otašević, Bondarenko, Mijić, Panić, Rovčanin, Mitrović, Stojanović, Valberto.

                       Mladost; Krznarić, Protić, Šatara, Saničanin, Tumbasević, Pejović, Radivojević, Milosavljević, Jovanović, Odita.

                       Glavni sudija meča Glođović Vlado iz Vrbasa.

 

"Metalac" 5. kolo Super lige Srbije igra u Beogradu protiv Voždovca.