A+ R A-

Kontrolne utakmice

Napredak 002-1

 

Fudbaleri  "Metalca" su prošlog četvrtka otputovali na zlatibor na drugu fazu priprema za start Superligaške sezone. Prvu proveru fudbaleri "Metalca" su imali u subotu, kada su se sastali sa novim članovima Super lige Srbije, ekipom "Napretka iz Kruševca. Metalac je u prvom poluvremenu nastupio u sastavu: Belić, Pavlović, Simović, Uzelac, Panić, Mitrović, Valberto, Stojanović, Mladenović, Mijić. Ovaj deo susreta je završen bez golova 0:0, a obe ekipe su propustile po nekoliko povoljnih prilika. U redovina "Metqalca to su bili Mitrović i Valberto. U drugom poluvremenu Vanić je pružio priliku novoj postavi u kojoj su zaigrali: Zogović, Nikodijević, Otašević, Koraksić, Gočanin, Stanojević, Čumić, Andrić, Msrtinovič i Ukrajinac Bondarenko kome je to bila probna utakmica za eventualni angažman.Susret je završen pobedom n"Napretka od 1:0.

Sledeću proveru "metalac" je imao kada se sastao sa ekipom Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije. I, u ovom susretu Vanić je pružio priliku svim igračima na koje računa, a završen je pobedom "Metalca" od 3:2. Strelci za Milanovčane bili su Otašević, Mladenović i Valberto.

Treću Kontrolnu utakmicu Milanovčani su odigrali sa"Spartakom" iz Subotice, a do kraja boravka na Zlatiboru odigraće još tri utakmice. Najpre će se sastati u subotu sa "Borcem" iz Banja Luke, a dan kasnije protivnik će biti Beogradski "Rad". Poslednju proveru pred povratak u Gornji Milanovac "Metalac" će imati sa ekipom "Petrovca" članom Prve lige Crne Gore. To će najverovatnije i poslednja prijateljska utakmica pred novu sezonu.

O boravku na zlatiboru šef stručnog štaba Nenad Vanić kaže da su uslovi za rad odlični, trenira se dva puta dnevno i da svi igrači maksimalno koriste pogodnosti kako bi se nametnuli za prvi tim. Kaže da se na Zlatiboru nalazi više ekipa na pripremama tako da imamo kvalitetne rivale u kontrolnim utakmicama koji će nam omogućiti da svim igračima ukažemo priliku. Kaže i to da očekuje da će se uigrati sve linije prvog tima i da će mo spremni dočekati prvu prvenstvenu utakmicu protiv "Borca" iz Čačka.