A+ R A-

Aleksandar Sedlar u reprezentaciji Srbije

sedlar vj

 

 

Kada je novi selektor orlova Slavoljub Muslin sastavio prvi spisak igrača za prijateljske mečeve, na njemu su se mahom nalazili igrači koji su do sada bili pozivani. Ali na prosirenom spisku bila su dva iznenadjenja. Pozvana su dva igrača iz Super lige Srbije, Filip Stojković iz Čukaričkog i štoper iz kluba podno Rudnika Aleksandar Sedlar. To je bilo veliko priznanje kako za igrača, tako i za klub u kome nastupa mladi štoper.
Sedlar nije ni sanjao da će mu saigrači biti naši najbolji igrači.
Izjavio je da ga je poziv selektora iznenadio. Dodao je još da nije očekivao da će kao igrač Metalca biti pozvan u reprezentaciju.
On nikada ranije nije nastupao ni za jednu selekciju Srbije. Svoj prvi nastup u dresu reprezentacije upisao je u prijateljskom meču protiv selekcije Kipra u Užicu, a utakmicu protiv Izraela počeo je u startnih jedanaest. On u svom klubu igra na poziciji štopera, a u dresu reprezentacije igrao je na poziciji beka i pruzio je odlične partije.
Za kraj Sedlar je izjavio:
-Zaista sam presrećan i potrudiću se da radom i ponašanjem dokažem svojim trenerima, saigračima u klubu i reprezentaciji da nisam slučajno dobio ovaj poziv.

Aleksandar Sedlar je rođen 13.decembra 1991.godine u Novom Sadu. U dosadašnjoj karijeri igrao je za Fk Indeks, Fk Borac(NS), Fk Veternik, a od 2012 godine nastupa za klub iz Gornjeg Milanovca, koji se takmiči u najelitnijem domaćem  takmičenju.