A+ R A-

Panić ostaje još dve sezone u Metalcu, Bukorac otišao na Kipar

panabuki

 

Stefan Panić (23) i dalje će nositi dres Metalca. Stameni vezista je tokom zimske pauze pokušao da pronađe inostrani angažman. Nakon što nije uspeo u svojoj nameri, potpisao je novi, dvogodišnji ugovor sa klubom iz Despotovačke bb i odmah se pridružio saigračima na pripremama u Crnoj Gori.

Panić je u dresu Metalca odigrao 15 utakmica tokom jeseni u dva takmičenja (12 puta starter, 1.075 minuta na terenu) i dao jedan gol.

 

Bazu milanovačkog superligaša u Rafailovićima napustio je Stefan Bukorac. Ovaj 25-godišnji pouzdani vezista otputovao je na Kipar gde je prošao lekarske preglede i stavio paraf na ugovor sa tamošnjim prvoligašem Enozisom iz Paralimnija.

Bukorac je u Metalac stigao leta 2015. godine iz najpoznatijeg gruzijskog kluba, Dinama iz Tbilisija. Za Milanovčane je odigrao 15 takmičarskih utakmica (13 puta starter, 1.025 minuta na terenu) i postigao jedan pogodak.

Dolaskom u Enozis povećao je koloniju igrača sa prostora bivše Jugoslavije s obzirom da bordo-plavi dres nose Milan Svojić iz Srbije (nekadašnji igrač Metalca), Crnogorci Mijuško Bojović i Simon Vukčević, te Hrvati Krševan Santini i Mario Budimir.

Inače, Enozis, koji u poslednjih deset utakmica nije osetio slast pobede, trenutno se nalazi na 13.mestu kiparskog šampionata, a već 6.februara Bukorac će imati priliku da debituje protiv AEL-a.

 

Pripreme

Iza fudbalera Metalca nalazi se nedelju dana priprema na Crnogorskom primorju. Ekipa je do sada odigrala i tri kontrolna susreta protiv Bokelja (0:1), Lovćena (0:1) i Grblja (2:1 – Merdović, Mladenović). Četvrti test je u sredu, 3.februara, protiv nikšićke Sutjeske.