A+ R A-

Kup Srbije (1/16 finala): Metalac – OFK Beograd (sreda, 17 sati)

 kupsrbijeMetalacofk

U kratkom vremenskom periodu fudbaleri Metalca odigraće i drugi duel sa OFK Beogradom. Prvi, prvenstveni, Milanovčani su izgubili, iako su odigrali borbeno, na momente bili i bolji rival, međutim presudio je jedan gol, koji je, ruku na srce, postignut iz ofsajda. Ostaje žal zbog neiskorišćenih šansi, ali i nada da će se u sredu u utakmici šesnaestine finala Kupa propušteno nadoknaditi.

-Beograđani su nas prilično zadužili u subotnjem prvenstvenom meču, pa ćemo učiniti sve da im se delom revanširamo u najmasovnijem nacionalnom takmičenju. Pobeda bi mnogo značila i na psihološkom planu, donela bi nam dodatno samopouzdanje pred okršaje sa beogradskim „večitim rivalima“ – rekao je Goran Brkić, najbolji pojedinac Metalca u porazu na Karaburmi.

Romantičari“ su pokazali svoju snagu...

-Imali smo mogućnost da se uverimo da u timu imaju dosta dobrih igrača, pravi spoj mladosti i iskustva. Ipak, uz dužno poštovanje prema protivniku, potrebno je da budemo maksimalno fokusirani na našu igru. Ako uspemo da ispunimo zahteve stručnog štaba, a sa tribina dobijemo dodatni impuls, bićemo bliži konačnom trijumfu.

Brkić će u sredu imati dodatni motiv jer će igrati protiv svog bivšeg kluba.

-Svakako da su mi emocije pomešane. Proveo sam punih 13 godina u OFK Beogradu, gotovo celu karijeru, ali profesionalac sam i daću sve od sebe da moj sadašnji klub ostvari željeni rezultat – zaključio je rođeni Pančevac na privremenom radu u Milanovcu.

Na osnovu propozicija takmičenja za Kup u šesnaestini finala se igra samo jedna utakmica. Ukoliko se meč završi bez pobednika odmah će se pristupiti izvođenju jedanaesteraca.

Kup Srbije, šesnaestina finala / METALAC – OFK BEOGRAD / sreda, 28.oktobar, 17 sati, stadion „Metalac“, cena ulaznica: 300 dinara /

Glavni sudija: Robert KIŠ ČEPEGI (Novi Sad)

Prvi pomoćni sudija: Dejan PETROVIĆ (Kikinda)

Drugi pomoćni sudija: Svetozar ŽIVIN (Novi Sad)

Četvrti sudija: Nikola RADAKOVIĆ (Novi Sad)

Delegat FSS: Miodrag JANKOVIĆ (Beograd)