A+ R A-

15.kolo SLS: OFK Beograd – Metalac (subota, 15 sati)

karta

 

Metalac će dve naredne utakmice odigrati protiv OFK Beograda, u dva različita takmičenja. Prvi duel je u okviru 15.prvenstvenog kola, u subotu, 24.oktobra (15 sati) u Beogradu, dok je drugi u Milanovcu četiri dana kasnije, u sklopu šesnaestine finala Kupa.

- Svesni smo težine zadatka koji nas očekuje. OFK Beograd je jako nezgodna ekipa, fizički su dominantni, a predvodi ih trener Bekvalac, koji ima višedecenijsko iskustvo rada u srpskom fudbalu. Pošto su u prethodnom kolu izgubili od Borca u Čačku, sve će učiniti da nas pobede. Međutim, mi ne idemo na Karaburmu sa belom zastavom. Borićemo se do poslednjeg atoma snage da ostanemo neporaženi i u dobroj atmosferi dočekamo sredu kada se s istim protivnikom sastajemo, ali na svom terenu – istakao je Stefan Bukorac, važna karika Milanovčana u veznom redu.

Govorio je rođeni Sremskomitrovčanin i o potencijalnim opasnostima iz redova „romantičara“.

-Stručni štab nas je upoznao sa svim važnim informacijama o rivalu, koji je u mnogome promenio igrački kadar u odnosu na početak sezone. Otišli su im neki važni igrači, dok su pristigli iskusni sa zavidnim internacionalnim karijerama. Ignjatijević, Mikić, Knežević, Stjepanović, Damjanović i Subašić imaju u nogama veliki broj važnih utakmica. Takođe, trebalo bi da obratimo pažnju i na Jovanovića, koji je u odličnoj formi – zaključio je Bukorac.

Trener Metalca Nenad Vanić neće moći da računa na Nemanju Mladenovića, koji je protiv lučanske Mladosti pazario četvrti žuti karton u sezoni zbog čega mu sledi jedna utakmica pauze, dok je nastup rovitog levog beka Miloša Rnića i dalje pod znakom pitanja.

Super liga Srbije, 15.kolo / OFK BEOGRAD – METALAC / subota, 24.oktobar, 15 sati / Omladinski stadion, Beograd /

Glavni sudija: Novak SIMOVIĆ (Lovćenac)

Prvi pomoćni sudija: Srđan KAURIN (Subotica)

Drugi pomoćni sudija: Darko SAVOVIĆ (Bačka Palanka)

Četvrti sudija: Matija OLAJOŠ NAĐ (Subotica)

Prvi dodatni sudija: Robert KIŠ ČEPEGI (Novi Sad)

Drugi dodatni sudija: Ilija BRDAR (Novi Sad)

Delegat FSS: Aleksandar GRDINIĆ (Beograd)