A+ R A-

Igrači Metalca na zasluženom odmoru, novo okupljanje 17.juna

sastanak

 

 

Metalac je u srpskoj fudbalskoj eliti, tamo gde i pripada! Dan posle revanša u Kruševcu i ukupnog trijumfa u dvomeču sa Napretkom (3:1, 1:1) u pres sali milanovačkog hrama fudbala održan je kraći sastanak stručnog štaba, uprave i igrača kluba, kao i predstavnika lokalne samouprave na kojem su sumirani utisci po okončanju sezone.

-Metalac se posle tri godine vratio tamo gde mu je mesto – u Superligu Srbije. Želeo bih da čestitam igračima, stručnom štabu i svima koji su doprineli ostvarenju zacrtanog cilja – istakao je u uvodnom obraćanju Žarko Savićević, predsednik kluba iz Despotovačke bb, a potom nastavio: - Napravljena je dobra polazna osnova i sada treba učiniti sve da se obezbedi kontinuitet dobrih rezultata i u višem rangu takmičenja. Želja mi je da ne budemo samo puki učesnici lige, već da se ravnopravno suprostavimo svim rivalima. U tom pravcu i planiramo aktivnosti u letnjem prelaznom roku – zaključio je Savićević.

Nenad Vanić je sa klupe dirigovao Metalčevim maršom kroz baraž.

-Ono što osećam u ovom trenutku je pre svega jedno ogromno zadovoljstvo jer smo uspešno rešili postavljeni zadatak. Preuzeo sam ekipu u veoma delikatnom trenutku, a ključno je bilo vratiti igračima veru i samopouzdanje u ono što rade. Nadigrali smo protivnika, iako nam uoči dvomeča nisu davane velike šanse. Ponosan sam na momke, prošli smo kroz teške trenutke i bilo bi nezasluženo da nismo uspeli. Sledi kraći odmor, pa pripreme za sezonu u superligaškoj konkurenciji, koja će biti teža nego od one koja je iza nas. Međutim, sa infrastrukturom i igračkim resursima koje ima, Metalac je na pravom putu da bude svima konkurentan – zaključio je trener Milanovčana.

Čestitajući fudbalerima Metalca na postignutom rezultatu, Jadranka Dostanić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac, je izrazila spremnost za unapređenje saradnje između lokalne samouprave i kluba.

-Ovaj rezultat u prvom redu pripada protagonistima na terenu, ali i stručnom štabu, upravi, sponzorima, navijačima kluba. Fudbaleri Metalca su predstavljali grad na najbolji mogući način. Trudićemo se da u nastupajućoj sezoni imate pouzdanog oslonca, a to je opština Gornji Milanovac koja će znati da nagradi svaki vaš uspeh – zaključila je Dostanić.

Pripreme za novu sezonu fudbalski klub Metalac počeće u sredu, 17.juna, a trener Nenad Vanić prozivku je zakazao za 17 sati.