A+ R A-

Dopuđ i Mijailović ponovo u Metalcu

CAM01002-1

Fudbalski klub Metalac predstavio je u ponedeljak (26.januara) prve dve zimske akvizicije, povratnike u Despotovačku bb, Boška Dopuđa i Bojana Mijailovića.

Doskorašnji defanzivac BSK-a, Dopuđ (25) potpisao je ugovor sa Metalcem na tri godine. Stameni Baranin se tako vratio u Metalac, gde je igrao u periodu od juna 2011. do decembra 2013.godine (34 utakmice, 1 gol). U jesenjem delu sezone Dopuđ je odigrao deset mečeva u dresu Borčana (10 puta starter, 900 minuta na terenu).

-Drago mi je što sam se vratio u Metalac. Klub kuje velike planove za prolećni deo sezone i nadam se da će moje igre doprineti njihovom ostvarenju - rekao je Boško Dopuđ, koji je u svom prethodnom mandatu u klubu bio stub odbrane i uzdanica sadašnjeg šefa stručnog štaba: -Mnogo mi znači što poznajem sistem rada trenera Petrovića. Neće mi teško pasti period adaptacije, s obzirom da većinu momaka poznajem od ranije.

Mijailović (20) je prošao kroz sve mlađe selekcije našeg kluba. Stasao je u „klasi 1995“ koja je u sezoni 2013/14. pod komandom Miloša Boškovića (danas trenera u stručnom štabu seniorske ekipe) ostvarila istorijski rezultat - plasman u kvalitetnu Omladinsku ligu Srbije. Bio je priključen prvom timu, ali bez značajnije minutaže. Nakon okončanja omladinskog staža šest meseci je proveo u zonašu Takovu, da bi se ove zime vratio u matični klub gde će pojačati konkurenciju na poziciji desnog beka.

-Presrećan sam što ću ponovo nositi dres kluba u kome sam stasao. Pokušaću da se što pre uklopim u ekipu i radom nametnem treneru. Željan sam dokazivanja - zaključio je Mijailović, koji je parafirao ugovor na četiri godine.

Sedlar do 2017.

Aleksandar Sedlar (23), štoper Metalca, produžio je ugovor sa klubom na još dve godine (stari isticao za šest meseci), što znači da će plavi dres nositi do 2017.godine. Sedlar je u naš tabor stigao iz Veternika 2012. i do sada je sakupio 58 nastupa.

Nikola Vuković (18) potpisao je četvorogodišnji stipendijski ugovor sa Metalcem. Nikola igra na poziciji napadača i član je omladinske ekipe.

U subotu protiv Ivanjičana

Fudbaleri Metalca su ušli u treću nedelju trenažnog procesa, a u subotu (31.januara) odigraće i prvu utakmicu u 2015.godini (prošlog vikenda je meč sa Radničkim 1923 otkazan zbog lošeg vremena). U Metalčevoj bazi, u Konjevićima, gostovaće prvoligaš iz Ivanjice - Javor, početak meča je u 13 sati.