A+ R A-

Metalac zaustavljen u Novom Sadu

 karta

Proleter (NS) - Metalac 2:1 (1:1)

Fudbaleri Metalca pretrpeli su prvi poraz u prvenstvu ove sezone! Posle četiri trijumfa i tri remija, izgubili su na gostovanju u Novom Sadu od Proletera sa 1:2, iako su prvi došli do prednosti. Strelac je bio Ćirković u 20.minutu. Gađao je sa oko dvadesetak metara desni ugao gola domaćina, a lopta se od stative odbila u mrežu. Međutim, radost našeg tima je trajala prilično kratko, svega četiri minuta. Toliko je bilo potrebno Novosađanima da izjednače, a mrežu Zogovića zatresao je Vujaklija. Do kraja poluvremena se nastavilo laganim ritmom, pa se na petnaestominutni odmor otišlo sa po jednim golom na obe strane.

U uvodnom delu nastavka, domaćin je imao najbolju moguću šansu u fudbalu, jedanaesterac. Sudija Ćeramilac je procenio da je štoper Sedlar na nedozvoljen način startovao u kaznenom prostoru na rezervistu Radivojevića. Odgovornost je preuzeo Vujaklija i promašio. Usledila je nova zapažena rola arbitra iz Beograda. Igrao se 68.minut kada je pokazao direktan crveni karton Owusu Kontoru, ali se stvorio utisak da je mladi Ganjanin prestrogo isključen. Brojčanu prednost domaćin je vrlo brzo materijalizovao. Ponovo je dosuđen jedanaesterac, ovoga puta glavni sudija je video prekršaj Ivanovića nad Kavčićem, a siguran realizator najstrože kazne bio je Čović. Naš tim je imao niz zamerki na račun sudije, čini se opravdano, pa je skoro svaka njegova odluka do kraja meča propraćena burom negodovanja, a ceh je platio i trener Vladica Petrović koji je odstranjen sa klupe. Posle 90.minuta igre, na semaforu je pisalo Proleter - Metalac 2:1.

Stadion: “Slana Bara”. Gledalaca: oko 500. Sudija: Radovan Ćeramilac (Beograd). Strelci: Vujaklija u 24. i Čović u 71. iz jedanaesterca za Proleter, a Ćirković u 20.minutu za Metalac. Žuti kartoni: Bošković, Vujaklija (Pro), Vlašić, Sedlar, Zogović, Ivanović, Luković (Met). Crveni karton: Owusu (Met) u 68.minutu.

Proleter (NS): Nastić, Tanasin, Kavčić, Skopljak, Žigić, D.Bošković, Švonja, Karanov, Čović (od 74. Lekić), Spremo (od 54. Radivojević), Vujaklija (od 89. S.Bošković). Tr: Govedarica

Metalac: Zogović, Saša Nikodijević (od 86. Plećić), Owusu, Sedlar, Vlašić, Panić, Brkić (od 76. Slađan Nikodijević), Ivanović (c), Mladenović, Merdović (od 76. Luković), Ćirković. Tr: Petrović