A+ R A-

Proleter (NS) - Metalac

karta

Proleter (NS) - Metalac (subota, 15 sati)

Metalac je u derbi meču sedmog kola Prve lige Srbije slavio na svom terenu protiv Sloge iz Petrovca na Mlavi (2:0). Milanovčani su tako ostvarili drugu uzastopnu pobedu, četvrtu u sezoni, i približili se samom vrhu tabele.

-Odradili smo dobar posao, praktično materijalizovali tri boda iz prošlog kola. Nije sve išlo glatko, ali bili smo strpljivi, čekali svoju šansu i na kraju dočekali. Izdanje iz drugih 45.minuta je primer kako bi trebalo da igramo u narednim mečevima. Zahvalio bih se i publici na sjajnoj podršci - rekao je Vladica Petrović, šef stručnog štaba Metalca.

Pred našim fudbalerima je gostovanje neugodnom Proleteru. Da ih očekuje težak posao govori i sam pogled na statistiku. Ukoliko bi se uzeli u obzir isključivo rezultati na domaćem terenu, Novosađani bi bili na trećem mestu u ligi.

-Ovih nekoliko dana smo iskoristili da se regenerišemo i u miru pripremimo za subotnji duel. Igraćemo protiv tima koji je kvalitetno pokriven na svim pozicijama i u čijim redovima nastupa nekoliko igrača sa bogatim internacionalnim iskustvom. Evidentno je da Novosađani žele korak dalje u odnosu na prethodnu sezonu, koju su završili na devetoj poziciji. Po dosadašnjim rezultatima, reklo bi se da su u dobroj formi. Negostoljubivi su domaćini, samo ih je Radnik uhvatio na spavanju, ali u uvodnom kolu - istakao je Petrović, a zatim pokazao optimizam:

- U dobroj smo seriji, a to je donelo pozitivnu atmosferu unutar tima, ali i oko celog kluba. Siguran sam da će igrači pružiti svoj maksimum i ispoštovati dogovore. Iako bi za nas i bod bio prihvatljiva opcija, nećemo igrati na remi, jer to nije naš stil, uvek idemo na pobedu, pa će tako biti i u subotu - zaključio je trener tima iz Despotovačke bb koji za meč sa Proleterom neće moći da računa na povređenog Aleksandra Simova.

PLS / 8.kolo / PROLETER (NS) - METALAC / subota, 4.oktobar, 15 sati / stadion „Slana Bara“ u Novom Sadu /