A+ R A-

Novi potpisi u Despotovačkoj bb

pojacanja


Letnja fudbalska pijaca je zatvorena u ponedeljak 1.septembra, u ponoć. Metalac je iskoristio poslednji trenutak i u svoje jato privoleo još nekoliko talentovanih igrača. Ugovori su potpisani na četiri godine, a novi članovi kluba postali su:


Nemanja Plećić (1995, 191cm, napadač) - ponikao je u valjevskoj Budućnosti, a u naše redove stiže iz ekipe Krušika, koju je uspešno predvodio do baraža za popunu Omladinske lige Srbije (poraženi upravo od Metalca). Prethodne sezone zabeležio je i 12 nastupa za seniorsku ekipu u srpskoligaškoj konkurenciji i postigao 3 gola;
Nikola Todorić (1994, 188cm, odbrana) - nekadašnji kadetski reprezentativac Srbije i bivši član Voždovca stigao je u Despotovačku bb kako bi zaoštrio konkurenciju u odbrani (pokriva poziciju štopera). Inače, momak iz Osečine, fudbalsku azbuku učio je u školi superligaša sa Banjice, a kao pozajmljeni igrač građevinara nastupao je još za BASK i Srem iz Jakova;
Nikola Radojičić (1992, 176cm, levi spoljni) - počeo je u Jedinstvu iz rodnog Uba, da bi dalje fudbalsko školovanje nastavio u Zemunu. Seniorsku karijeru gradio je u redovima Kolubare iz Lazarevca, Intera iz Zaprešića (1HNL), Mladosti iz Lučana, Košicama (Slovačka) i Donjem Sremu;
Nikola Mitić (1995, 187cm, vezni) - rođen je u Vranju, u istoimenom klubu je i počeo fudbalsku karijeru. Put ga je dalje vodio u Užice, gde je sa omladincima Slobode igrao kvalitetnu Omladinsku ligu Srbije (jedan od najboljih strelaca tima). Iako je bio licenciran i prošao zimske pripreme nije dobio priliku u seniorskom timu.

Predstavljeni su i članovi naše Omladinske škole, generacija igrača rođenih 1995.godine. Prve profesionalne ugovore potpisali su napadač Stefan Milošević (185cm) i kapiten omladinske ekipe Darko Pavlović (180cm), dok su stipendijske ugovore sa klubom zaključili golman Stevan Bojović (195cm), Božidar Šobat (182cm) i Filip Ilić (1987cm). Podsetimo, svi zajedno su već ušli u klupsku istoriju kao deo tima koji je napravio fantastičan rezultat - prvo mesto u ligi regiona Zapadne Srbije „grupa Morava“, takmičarske 2013 / 14.godine, a onda kroz baraž i plasman u kvalitetnu Omladinsku ligu Srbije.

Nakon jednogodišnje epizode u OFK Beogradu (nastupao za omladinsku ekipu) u Despotovačku bb se vratio Nikola Grković (1995, 187cm, odbrana). Mladi defanzivac je sa čelnicima kluba dogovorio četvorogodišnju saradnju i odmah se stavio na raspolaganje šefu stručnog štaba Vladici Petroviću.

Bilans prelaznog roka
Osim gore pomenutih igrača u naš klub su ovog leta stiglii: Bojan Zogović (Timok), Saša Nikodijević (Jedinstvo Putevi), Luka Merdović (Lovćen Cetinje), Slađan Nikodijević (Donji Srem), trener Vladica Petrović (Železničar Lajkovac).
Despotovačku bb su napustili: Vladan Đogatović (Javor), Dalibor Rodić (Zemun), Vladimir Đilas (Radnički Niš), Nikola Lukić (FK Minsk, Belorusija), Milan Joksimović (Jedinstvo Putevi), Miroslav Stanić (FC DAC 1904, Slovačka), Janko Langura (Rudar Kostolac), Bojan Mijailović (Takovo), Srđan Simović (Radnik Surdulica), Bojan Gojak (završio karijeru), Stevan Bojović i Filip Ilić (Takovo - pozajmica), trener Aleksandar Janjić (?).
Metalac i Momčilo Mrkaić, letnja pridošlica iz BSK-a, raskinuli su saradnju.