A+ R A-

Merdović dve godine u Metalcu

CAM007333

 

Metalac je doveo četvrto pojačanje ovog leta. Član tima iz Despotovačke bb postao je dosadašnji krilni napadač Lovćena, Luka Merdović (1989, 180cm), a ugovor je potpisan na dve godine.

-Dolazak u Metalac je bila najbolja opcija za moj dalji napredak. Klub je dobro organizovan, ima odlične uslove za rad, od glavnog terena, teretane, do ostalih najsitnijih detalja, tako da su početni utisci i više nego povoljni. Trener neguje napadački stil igre, što potpuno odgovara mom fudbalskom razmišljanju. Nadam se da ću svojim igrama i golovima pomoći ekipi da ostvari zacrtani plan - rekao je Merdović za klupski sajt.

Luka je ponikao u mlađim kategorijama Budućnosti, ali nije dobio pravu priliku u seniorskoj ekipi. Karijeru je gradio nastupajući za Mornar iz Bara, Mladost iz Podgorice (u dva navrata), Sutjesku iz Nikšića, OFK Beograd, OFK Grbalj i Lovćen. Minule sezone upisao je 34 nastupa za Cetinjane (29 u prvenstvu (2.209 minuta na terenu), 6 golova i 5 u Kupu (1 gol u revanšu polufinala sa Petrovcem) i sebe ugradio u istorijski uspeh tima (drugo mesto u ligi i osvajanje Kupa Crne Gore).