A+ R A-

Petrović ponovo na klupi Metalca

5

Vladica Petrović je, u ponedeljak, zvanično promovisan u novog šefa stručnog štaba Metalca! Mladom stručnjaku će ovo biti drugi put da predvodi tim iz Despotovačke bb. U prvom mandatu, u sezoni 2012 / 13. (seo na klupu u 6.kolu umesto Lacmanovića), vodio je ekipu na 29 utakmica na kojima je zabeležio 16 pobeda, 5 remija i 8 poraza. Doskorašnji trener Železničara iz Lajkovca potpisao je ugovor do juna sledeće godine, uz opciju da se saradnja produži za još 12 meseci, pod uslovom da obe strane budu zadovoljne.

-Obradovao me je poziv Upravnog odbora (UO) Metalca da preuzmem rukovođenje strukom. Mislim da sam svojim radom, kako u svom prvom boravku u Milanovcu, a kasnije i u ostalim klubovima, zaslužio povratak. Bez obzira koji rang budemo igrali, planovi su uvek ambiciozni. Očekuje nas mnogo posla, a Metalac mora biti spreman za sve izazove. Prioritet je formiranje tima spremnog da izdrži borbu sa najboljima. Pratimo dešavanja na fudbalskom tržištu, tražimo rešenja na svim pozicijama kako bi pojačali konkurenciju za najbolji tim. Siguran sam da će to pitanje u najkraćem roku biti skinuto sa dnevnog reda – zaključio je Petrović, u čijem stručnom štabu će biti i njegovi stari saradnici Miloš Bošković i trener golmana Nikola Langura.

Novopostavljeni trener Metalca rođen je 23.decembra 1970. u Ćupriji. Imao je uspešnu igračku karijeru, od Osečine, Loznice, valjevske Budućnosti, preko Obilića, Radničkog (Kg) do internacionalnih epizoda u Portugaliji (Nacional) i Grčkoj (Etnikos, Apolon). Trenersku karijeru započeo je u Osečini, a vodio je još i Budućnost iz Valjeva (dva puta), Krušik, Radnički Stobeks, Železničar Lajkovac (dva puta), Metalac i lučansku Mladost.