A+ R A-

Radnik – Metalac (subota, 17 sati)

karta

Metalac je u sredu savladao Timok i napravio još jedan krupan korak ka ostvarenju ambicija. Pogled na tabelu je kristalno jasan. U preostale četiri utakmice, našem timu je potrebno samo pet bodova kako bi postao drugi putnik za elitu.

-Zadovoljan sam što smo osvojili nova tri boda i tako se približili cilju koji je zacrtan uoči sezone –rekao je Aleksandar Janjić, šef stučnog štaba Milanovčana, a zatim nastavio: - Igralo se obostrano otvoreno sa šansama na obe strane i pokazalo se još jednom da su najteže unapred dobijene utakmice. Ogroman pritisak je bio na igračima, rezultati ostalih duela, pogotovo glavnih konkurenata, su nam išli na ruku, i trebalo je to sve materijalizovati trijumfom nad protivnikom koji vredi više od trenutne pozicije na tabeli. Dobro smo otvorili meč, postigli golove na vreme. Međutim, od trenutka kad smo duplirali prednost, odustali smo od plana, gledali da što pre prođe vreme i to je moglo skupo da nas košta. Nismo pružili lepršavu igru, ali najvažnije je da smo stigli do željenog rezultata.

Skrenuo je trener Metalca priču ka duelu u Surdulici protiv Radnika koji je na programu u subotu (17 sati).

- Trenutna situacija nam omogućava da malo rasterećenije pristupimo pripremi ove utakmice, međutim, nema sumnje da nas čeka teško gostovanje. Još uvek nismo matematički obezbedili ulazak u viši rang takmičenja, i dokle god je teorija u igri moramo biti maksimalno fokusirani na osvajanje bodova. Ambicije su uvek najveće, i od te filozofije nećemo odstupiti. Znamo da Radniku gori pod nogama i da im je ova utakmica od presudnog značaja. Dobro poznajemo njihove vrline i mane i spremni smo za jednu beskopromisnu borbu svih 90 minuta. Surdulica je vruć domaći teren , publika im daje značajan vetar u leđa, nosi ih do pobede. Sve je u našim rukama, ako budemo na nivou svojih mogućnosti onda zaista nema prostora za strah. Nadam se da će svi akteri meča biti na visini zadatka – zaključio je Janjić.

Stručni štab Milanovčana nije bez briga kada je u pitanju igrački kadar. Izostaće povređeni Simović, požuteli Gojak i Dinčić koji je na pragu inostranog angažmana. U jesenjem duelu ovih rivala, u Milanovcu, slavio je Metalac sa 3:0. Nemanja Mladenović je bio dvostruki strelac, a treći gol je postigao Nikola Ćirković.

 

PLS / 27.kolo / RADNIK – METALAC / subota, 3.maj, 17 sati / Gradski stadion u Surdulici /