A+ R A-

Proleter (NS) – Metalac - subota - 14:30


Metalac je u uvodna dva kola prolećne sezone osvojio četiri boda. U oba meča imponovala je odlučnost, disciplina i taktička zrelost izabranika Aleksandra Janjića, a koji gostovanje sedmoplasiranom Proleteru, u subotu, vide kao priliku za novo dokazivanje. Jedan od najzapaženijih aktera derbija kola s Kraljevčanima, strelac drugog gola, Aleksandar Ivanović, ceni i poštuje Novosađane, ali se nada nastavku uspešne serije.

-Svesni smo kvaliteta domaćina i težine posla u subotu. Proleter ima tim popunjen na svim pozicijama, a predvodi ih uskusan trener. Nisu startovali u skladu sa ambicijama, ali to nas neće zavarati s obzirom da su oba meča odigrali u gostima. Opšte je poznato da mnogo bolje partije pružaju na svom terenu, gde su napadački orijentisani i retko gube bodove. U njihovom imperativu, vidim našu šansu. Odlično je raspoloženje u ekipi, maksimalno smo motivisani da pružimo kvalitetnu partiju i nadoknadimo propušteno iz prethodnog međusobnog duela. Uz pravi pristup i malo sreće prepreka zvana Proleter može biti preskočena – rekao je Ivanović.

Prema rečima veziste Milanovčana najveća opasnost po gol Đogatovića preti od napadačkog tandema domaćina, Vujaklija – Vukelja.

-Novosađani nisu mnogo menjali tim u odnosu na jesenju sezonu. Vujaklija je prvi strelac lige, u prošlosti nam je dosta muka zadavao, tako da zaslužuje maksimalnu pažnju. Pod prismotrom mora biti i iskusni Vukelja, koji je svoj kvalitet dokazao u našim najvećim klubovima. Ali, ni ostali igrači nisu naivni, generalno, nezgodna su ekipa. Upravo iz tih razloga je važno da greške svedemo na minimum, da uz borbenu i disciplinovanu igru zadržimo domaćina što dalje od našeg gola. S druge strane, očekujem da će naša napadačka linija odigrati značajnu ulogu – zaključio je bitan šraf u timu Metalca, Aleksandar Ivanović.

Milanovčani ponovo neće biti u najjačem sastavu. Zbog žutih kartona izostaće Rodić, baš kao i od ranije povređeni Joksimović.

PLS / 18.kolo / PROLETER (NS) – METALAC / subota, 15.mart, 14.30 sati / Stadion „Slana Bara“ u Novom Sadu /