A+ R A-

Timok – Metalac

Metalac posle tri vezana trijumfa, od kojih je ovaj poslednji nad Bežanijom bio i više nego ubedljiv (3:0), gostuje u Zaječaru. Očekivanja u taboru Milanovčana pred ovaj susret su velika, mada šef struke Slavenko Kuzeljević ne dozvoljava opuštanje i poziva na oprez. - Dosadašnji tok prvenstva je pokazao da nema lakih protivnika i da se bodovi jako teško osvajaju. Posebno u Zaječaru, jer se Timok nametnuo kao veoma negostoljubiv domaćin, poslednja četiri meča rešio je u svoju korist. Čeka nas jedan agresivan, tvrd protivnik koji će sve uraditi da dođe do bodova. Opet s druge strane, naša obaveza je da pokažemo da igra i rezultati u poslednje vreme nisu slučajnost. Ako budemo ispoljili određenu dozu drskosti, bili hrabri i disciplinovani, a na sve ovo individualni kvalitet podredili kolektivu možemo očekivati da se iz Zaječara vratimo sa dobrim vestima. Bitno je da pružimo svoj maksimum, i ono što ponavljam od samog početka našeg zajedničkog rada, u tom slučaju niko sa ovom ekipom Metalca neće lako izaći na kraj. Mislim da će meč protiv Timoka biti jedan od ključnih u našim nastojanjima da ostanemo u vrhu tabele – rekao je Kuzeljević.

Iskusni trener svestan je da slične ambicije ima i domaćin. - Rezultati u dosadašnjem delu sezone su pokazatelj vrednosti, a i sam pogled na igrački kadar jasno govori da je ovo jedan sasvim drugi Timok. Radi se o klubu sa velikim budžetom, iza koga je stala lokalna samouprava. U prelaznom roku, Zaječarci su značajno promenili tim, doveli dosta kvalitetnih igrača. Evidentno je da nam najveća opasnost preti od Jakšića, Vujovića, Kaličanina, pa i Bjedova, koji je promenio poziciju i sada je znatno bliži golu. Ipak, verujem u svoje igrače, imamo adute koje moramo da iskoristimo.

O rezultatu koji zadovoljava apetite našeg tima, Kuzeljević je dao precizan i jasan odgovor. - Svaki bod sa ovog gostovanja biće kapitalan. Ne smemo da se opteretimo i preterano razmišljamo o tome, naša pažnja mora biti usmerena na teren. Sa ambicijama koje imamo, zalaganjem i htenjem pokušaćemo Timoku da nanesemo prvi domaći poraz. Ta tri boda bi nas zadržala u gornjem delu tabele i mišljenja sam da bi posle toga i sam finiš jeseni učinili lepšim, kako za navijače Metalca, tako i za sve nas koji radimo u klubu. Siguran sam da je naša mladost predvođena iskusnim Lukovićem i Đogatovićem sposobna da taj teret iznese na valjani način - zaključio je u razgovoru za zvanični sajt kluba trener Milanovčana.

Što se igračkog kadra tiče, stručni štab Metalca jedino ne može da računa na povređenog Zlatka Liščevića. Postoji znak pitanja kod još nekih igrača, ali se veruje da će biti spremni za meč. Dosadašnji bilans Timoka i Metalca je povoljan po naš klub, svega dva meča i obe ubedljive pobede. U prošloj takmičarskoj sezoni, 5:0 u Milanovcu i 3:0 u Zaječaru.

PLS / 11. Kolo / TIMOK – METALAC / subota, 26.oktobar / Gradski stadion u Zaječaru / 14:30 sati /