A+ R A-

Ćirković demonstrirao silu

Sve lepo i zanimljivo što fudbal može da priušti viđeno je u milanovačkom hramu fudbala, na utakmici 10.kola Prve lige Srbije. Igrači Metalca položili su još jedan ispit sa najvećom ocenom savladavši Bežaniju i više nego ubedljivo – 3:0. Najupečatljiviji utisak u redovima raspoloženog domaćina ostavio je dvostruki strelac Nikola Ćirković (6, 87).

 

Dobro smo prostudirali stil igre protivnika, upoznali se sa kvalitetom svih pojedinaca i spremno krenuli u izvršenje postavljenih zadataka. Utakmicu smo otvorili na najbolji mogući način – golom, i posle je sve išlo kako smo i želeli. Imali smo veliki broj prilika, možda mogli i ubedljivije da slavimo, ali ni postignuti rezultat nije za potcenjivanje. Jako bitna pobeda, jer smo potvrdili bodove iz Inđije i učvrstili se u gornjem domu, a znači nam i u psihološkom smislu, zbog oslobađanja od pritiska, koji je još prisutan kada igramo pred svojim navijačima, a posebno u večernjem terminu, kada i protivnik dobije dodatni motiv da se pod svetlošću reflektora predstavi u što boljem izdanju. Trenutni položaj na tabeli i dobre igre nas neće uljuljkati, pokušaćemo da napravimo što je mogući duži kontinuitet jer samo takvim pristupom možemo stići tamo gde nam je objektivno i mesto, u sam vrh – rekao je Ćirković.

Mladi napadač, strelac dva gola u subotu, a šest ukupno ove jeseni, ističe da nije samo njegova zasluga za trijumf, već u prvi plan stavlja kolektiv:

- Ceo tim je funkcionisao na visokom nivou, u svakom trenutku smo znali šta hoćemo i na kraju smo nagrađeni dobrim rezultatom. Ovo predstavlja snažan podstrek za nastavak prvenstva, ima još dosta da se igra, petnaest bodova je u opticaju tako da moramo biti maksimalno fokusirani na rezultat. Liga je izjednačena, svi igraju dobar fudbal i nije lako pobeđivati.

U subotu, 26.oktobra, fudbaleri Metalca će put Zaječara na megdan Timoku.

- Očekuje nas pravi test vrednosti. Timok je ekipa koja odlično igra na svom terenu, dosta agresivno, što su na svojoj koži osetili mnogi timovi. Odlazimo u Zaječar da pored dobrog utiska, osvojimo i bodove. Prošle takmičarske sezone smo uspeli u toj nameri, verujem da će tako biti i ovoga puta. U najavi je odličan meč – zaključio je u razgovoru za zvanični sajt kluba najbolji strelac Prve lige Srbije, Nikola Ćirković.