A+ R A-

Metalac – Bežanija

 

Osokoljen trijumfima u prethodna dva kola, a pre svega kiksevima konkurenata, Metalac sa velikim motivom ulazi u subotnji duel (18.00) 10.kola sa Bežanijom. Atmosfera počinje da se zahuktava jer sledi meč u kojem bi naš tim mogao da načini krupan korak ka ostvarenju jesenjeg plana. – Nema potrebe naglašavati značaj utakmice s Beograđanima – istakao je šef stručnog štaba Metalca, Slavenko Kuzeljević. Naše ambicije su jasne, samo dobri rezultati nas ostavljaju u vrhu tabele. Vratili smo samopouzdanje, momci vredno rade, atmosfera je dobra, i sa te strane moram biti zadovoljan. Dolazi nam u subotu protivnik koji je veoma neugodan, retko gubi utakmice i biće ovo pravi test za naš novi tim. Moramo hrabro i odvažno ući u meč, a opet zadržati disciplinu i mirnoću. Realno je očekivati jednu bespoštednu borbu svih 90 minuta i moguće je da dobar potez pojedinca ili eventualna greška odluči utakmicu. Nadam se da ćemo biti na nivou prethodnih domaćih izdanja. Takođe, očekujem jedan sjajan ambijent i podršku naše publike, što bi u svakom slučaju bio dodatni motiv mojim igračima da odigraju dobro i zabeleže trijumf.

Strateg Milanovčana biranim rečima je govorio o protivniku. – O Bežaniji sami rezultati govore. Iz godine u godinu ulaze u sezonu sa novim timom, ali rezultati ne trpe. Radi se o ekipi koja je spoj mladosti i iskustva, imaju dosta fudbalera koji su nastupali u superligaškoj konkurenciji, nekoliko i internacionalaca. Primetno je da primaju malo golova i da svi igrači učestvuju u obe faze igre, a to je znak da imaju jedan obučen igrački kadar. Imena Puletića, Baranina, Ćetkovića, oba Živkovića, pozivaju na oprez. Mišljenja sam da će na ovoj utakmici kolektiv odneti prevagu, jer samo iz kolektivne igre može iskočiti pojedinac. Rivala uvažavamo, ali najviše moramo da se usredsredimo na svoju igru i mogućnosti. A one nisu male – zaključio je trener Metalca.

Stručni štab Milanovčana može da računa na kompletan sastav, nema povređenih niti kažnjenih igrača. Bilans međusobnih prvenstvenih mečeva je na strani Metalca, dve pobede našeg tima i dva nerešena susreta.

PLS / 10.kolo / METALAC – BEŽANIJA / subota, 19.oktobar / stadion „Metalac“ / 18 sati /

DOĐITE DA POBEDIMO ZAJEDNO!