A+ R A-

Sve bliži zacrtanom cilju

 

Metalac je pobedom nad Slogom iz Petrovca na Mlavi (3:1) prekinuo neugodan niz od dva poraza i ponovo se vratio u igru za visok plasman. Što se same utakmice tiče, naš tim je bio bolji, kontrolisao igru dobar deo meča, uz tri gola imao i nekoliko lepih prilika. S druge strane, gost je opravdao epitet najprijatnijeg iznenađenja prvenstva, bio je dostojan rival i nije ga bilo lako savladati, jer se nijednog trenutka nije predavao. – Znali smo da nas očekuje težak meč, s obzirom da je Sloga došla rasterećena, ohrabrena rezultatima, a ima i dobar tim. Duel je obilovao uzbuđenima, sa prilikama na obe strane, na kraju, profitirala je i publika jer su viđena četiri gola. Mišljenja sam da je rezultat realan odraz dešavanja na terenu. Bio nam je preko potreban pozitivan ishod i sada sa optimizmom gledamo na nastavak sezone, s bitnim preduslovom da na svakom meču damo sve od sebe, kao u subotu – istakao je Miroslav Stanić, akvizicija Metalca u letnjem prelaznom roku.

Atmosfera u timu je nakon utakmice, razumljivo, bila na visokom nivou. – Dobru atmosferu prave uspešni rezultati. Prisutno je zadovoljstvo jer smo pokazali karakter, verovali u pobedu, dali svoj maksimum i to je bilo ključno da stignemo do cilja – rekao je Stanić, pa dodao: Drago mi je što je publika prepoznala naš trud i na kraju meča nas nagradila aplauzom.

Mladi Smederevac, bio je asistent kod prvog i strelac drugog gola. - Očekivao sam da ću dobiti šansu od prvog minuta, i dobro sam se psihološki spremio. Hvala treneru Kuzeljeviću što mi je ukazao poverenje i nadam se da sam uspeo da pokažem šta umem. Dobro smo otvorili utakmicu, stekli prednost na vreme, ali smo sopstvenim greškama, tri minuta kasnije, dozvolili gostu da se vrati u „igru“, a zatim nas je moj gol pogurao ka pobedi, koju smo potvrdili u nastavku meča. Na stranu lični učinak, najbitnije je da smo kao ekipa posao završili na najbolji mogući način. Ostvarili smo četvrti trijumf u prvenstvu i verujem da će ovo biti uvod u novu seriju dobrih rezultata.

U subotu, 12.oktobra (15 sati), Metalac gostuje Inđiji, kojoj je, takođe, meč od velikog značaja. - Očekuje nas, verovatno, najveće iskušenje do sada. Inđija je čvrsta i kvalitetna ekipa, igraju pred svojom publikom i sigurno će sve učiniti da iz duela izađu kao pobednici. Bez obzira na njihovo moranje, uveren sam da mnogo toga zavisi od nas. Ako budemo na nivou igre koju smo prikazali u prethodnom kolu, ubeđen sam da možemo napraviti pozitivan rezultat- zaključio je u razgovoru za zvanični sajt kluba, jedan od najzapaženijih aktera u meču protiv Sloge (PM), Miroslav Stanić.