A+ R A-

Jedinstvo Putevi - Metalac

Jedan bod iz tri odigrane utakmice takmičarske 2013 / 14. nezadovoljavajući je učinak za fudbalere Metalca 

- Iza nas je veoma loš period. Evidentno nismo shvatili da je ovo takmičenje koje mora i iziskuje maksimalnu pažnju i koncentaciju u svakom trenutku. Ako napravimo analizu prva tri kola, videćemo da smo upravo na planu motivacije i discipline u igri najviše podbacili. To moramo, pod hitno, da promenimo, ne smemo olako da pređemo preko tih stvari. Pojedini igrači nisu opravdali očekivanja pa ćemo s toga biti primorani da posegnemo za promenama. Bez obzira na nešto teži raspored, morali smo više. Jednostavno, ne možemo izaći na teren bezvoljno, kao da nas ništa ne dotiče, a da protivnik kipti od želje i motivacije. Igrači koji brane boje Metalca tako ne smeju da se ponašaju. Analiziramo, pričamo svakodnevno, ali i, više je nego jasno da u tom segmentu ima vrlo malo pomaka – istakao je Slavenko Kuzeljević, šef stručnog štaba.

Prva tri kola nagovestila su zanimljivu i izjednačenu sezonu. - Liga će ove sezone biti mnogo ujednačenija, dosta ekipa je ozbiljno shvatilo takmičenje. Ovo je bio jedan od bogatijih prelaznih rokova, što se tiče drugog stepena takmičenja u našem fudbalu. Veliki broj timova se pojačao povratnicima iz inostanstva, kao i igračima iz superligaških klubova. Pokazatelj da su Borac i Sloga pazarili svega 3-4 igrača, svi ostali po 10 i više, jasno su opredeljenje svih da se uključe u jednu bespoštednu borbu. Liga je smanjena, tako da se velika većina za nešto bori i svaki bod će biti dragocen. Ako nisi dovoljno spreman, koncentrisan i motivisan da daš svoj maksimum, onda te čeka jedna turbulentna sezona.

Milanovčani u četvrtom kolu igraju protiv Jedinstva u Krčagovu, pa bi pozitivan rezultat došao kao melem na ranu. - Treba verovati da možemo i moramo mnogo bolje. Nadam se da smo iz ovih početnih utakmica izvukli pouke i da se greške neće ponavljati, jer ovaj nivo takmičenja to ne trpi. Čeka nas protivnik koji je, za razliku od nas, u dobrom momentu. Nije mnogo menjao tim u odnosu na prethodnu sezonu, promet igrača je bio duži ali kostur tima je ostao. U Krčagovu je uvek bilo teško igrati, tvrd domaći teren. Odlazimo sa namerom da pružimo jednu čvrstu i hrabru igru, ako odigramo pametno sa ovog gostovanja možemo očekivati dobre vesti. Ubeđen sam da su naše mogućnosti veće, nego što trenutno prikazujemo.

Zdravstveni bilten nije baš najpovoljniji.
- Zbog crvenog kartona, u prošlom kolu, u kombinaciji neće biti Živković. Igrač njegovog iskustva nije smeo sebi da dozvoli takvu reakciju, da bude isprovociran. Van trenažnog procesa je Zoranović zbog povrede članka zarađene još na utakmici u Kraljevu. Njegov povratak na teren se znatno odužio, imamo još nekoliko lakših povreda, videćemo kako će njihovo stanje biti do nedelje. Za ovu utakmicu nam trebaju samo spremni i zdravi igrači – zaključio je u razgovoru za sajt kluba trener prvoligaša iz Despotovačke bb.


PLS / 4.kolo / JEDINSTVO PUTEVI - METALAC / nedelja, 8.septembar / 16.30 časova / /stadion u Krčagovu /