A+ R A-

NAPAD NA VRH

 

Metalac je počeo pripreme za novu sezonu, a između uvodnih treninga seli smo s novim/starim trenerom Slavenkom Kuzeljevićem i popričali o mnogim temama: od onoga šta nas čeka, mogućim pojačanjima, atmosferi u klubu...

Posle četiri godine vratili ste se na klupu Metalca. Kakvi su vaši prvi utisci? -Drago mi je što sam ponovo u Milanovcu, doduše, u potpuno drugim uslovima. Predivan ambijent, nove prostorije, sjajan stadion koji zaslužuje da ugosti naše najbolje ekipe. Obaveza nam je da Milanovčanima pružimo kvalitetan fudbal i nadam se da ćemo u periodu koji je ispred nas uspeti da sklopimo mozaik tima i ostvarimo sve naše želje i ambicije. U svakom slučaju, prvi utisci su i više nego pozitivni.

Počeli ste nešto ranije sa pripremama. Kakav je plan i program rada? -U Milanovcu ćemo raditi do 21. jula, kada je planiran odlazak na Zlatibor, na drugi deo priprema, gde ćemo odigrati veći broj prijateljskih utakmica. Prvih nekoliko dana iskoristili smo da pružimo šansu svim raspoloživim snagama, da vidimo sa čime raspolažemo. Bilo je i dosta igrača koji su došli na probu, pokušali da se svojim radom nametnu i zaduže dres Metalca. Međutim, u ovom trenutku to neće biti nimalo lako. Ialo se radi o grupi talentovanih momaka, nama su neophodni igrači koji će odmah poneti teret takmičenja, podići nivo i kvalitet igre, jer nas očekuje veoma teška i neizvesna sezona.

Koliko igrača planirate da povedete na visinske pripreme? -U razgovoru sa rukovodstvom kluba, napravili smo određene smernice. Mislim da će igrački pogon morati da se redukuje. Shodno vremenu u kome živimo, ne možemo sebi priuštiti da imamo 30-35 igrača na spisku, kao što je sada slučaj. Pokušaćemo jednu grupu mladih igrača koji, trenutno, ne zadovoljavaju kriterijume igranja u Prvoj ligi, a perspektiva su kluba, da ustupimo timovima iz okruženja, prevashodno mislim na Takovo, kako bi sticali neophodno iskustvo. Takođe, proverićemo, u narednim danima, i grupu igrača sa manjom minutažom iz prošle sezone. Svi koji ne zadovolje, moraće da potraže novu sredinu. Da rezimiram, sa grupom igrača koja treba da stigne, imaćemo okosnicu od 22 fudbalera i preko toga 3-4 momka iz omladinskog pogona koji će trenirati sa nama i sigurno će neko od njih i putovati na pripreme.

Da li očekujete da će ekipa biti kompletirana do odlaska na Zlatibor? -Naša želja je da to bude i ranije, tim pre što nas u drugoj fazi priprema očekuju i utakmice. S obzirom da smo danas saznali raspored takmičenja za jesenju sezonu, nemamo mnogo vremena za gubljenje. Moramo što pre rešiti goruće probleme u timu, sklopiti mozaik, krenuti sa uigravanjem linija kako bi spremno dočekali početak sezone. Jer ako bolje pogledamo raspored, prvih 7.kola imaćemo jako težak zadatak. Uzdam se u rad, htenje, u disciplinu i siguran sam da ćemo uspeti da se kvalitetno spremimo a da će publika u Milanovcu biti zadovoljna našim partijama.

Kakve su ambicije Metalca u narednoj sezoni? -Ambicije smo javno iskazali, ali će one prevashodno zavisiti od načina kako budemo odradili prelazni rok. Evidentno je da ono što trenutno imamo nije dovoljno da bi smo sa pravom mogli sebe proglasiti glavnim pretedentom za ulazak u Super ligu. Naredni dani će pokazati koliko smo spremni, ali treba očekivati da će Metalac biti u krugu timova koji će kreirati ovu ligu.

Da li ste sa čelnicima kluba razgovarali o mogućim dolascima i odlascima igrača? -Imao sam prilike da gledam Metalac u više navrata, prethodne sezone. Evidentirao sam određene karike koje nam nedostaju. U razgovoru sa upravom kluba, zaključili smo da nam je na svim mestima potreban po jedan kvalitetan igrač. Samo je pitanje koliko ćemo uspeti na skromnom tržištu pronaći ono što nama treba, a da bude finansijski prihvatljivo. Od dolazaka nam zavise ambicije koje su, da ponovim još jedanput, jasne, vrh tabele, u kojoj meri , to će se znati tek nešto kasnije. O odlascima, otom – potom.

Trka za Super ligu biće izuzetno zanimljiva, draž će doneti i baraž meč? -Ove godine je liga kraća, sa 16 klubova, dosta ujednačenija, neće biti tako izrazitih favorita, iako je u ovom trenutku, Borac u prednosti, jer ima već formiranu ekipu, koja je duži vremenski period na okupu. Tu su Voždovac, Proleter, Metalac... biće velike borbe. Izvesno je da će baraž uneti dodatnu draž, uvek su te utakmice nosile sa sobom neizvesnost, verovatno su zbog toga i popularne kod navijača. Nadam se da će Metalac kroz prvenstvo obezbediti plasman u elitni rang.

Da li ste kompletirali stručni štab? -Stručni štab je kompletiran, tako da se polako uhodavamo. Sa Sankovićem, Nedeljkovićem, Langurom, uz pomoć doktorske službe i svih ljudi koji nas servisiraju, gradimo atmosferu koja će nas dovesti do zacrtanih ciljeva- zaključio je u razgovoru za sajt kluba novi šef stručnog štaba Metalca Slavenko Kuzeljević.

Strateg Milanovčana prve fudbalske korake je napravio u rodnom Priboju. Prošao je sve selekcije i igrao za prvi tim FAP-a. Nastupao je još za Budućnost iz Podgorice i Sutjesku iz Nikšića. Trenersku karijeru započeo je u Borcu iz Čačka, trenirao je još Javor iz Ivanjice, Jedinstvo iz Paraćina, Prištinu, Bane iz Raške. Prvi mandat na klupi Metalca imao je od 2005. do 2009. godine. Za to vreme klub je od Srpske lige uspeo da dovede na dohvat Super lige Srbije. Po odlasku iz Metalca, preuzima Banat iz Zrenjanina gde ostaje narednih godinu i po dana. Isti vremenski period provodi i na klupi kragujevačkog Radničkog. Pre povratka na klupu Milanovčana, šefovao je u superligašu sa Jošanice, Novom Pazaru.