A+ R A-

Metalac je zaslužio više

Metalac nije uspeo da napravi krupan korak ka osvajanju treće pozicije. Poražen je u Novom Sadu, u direktnom obračunu, od ekipe Proletera (1:2). Milanovčani su u većem delu susreta držali konce u svojim rukama. Ipak, nekoliko jeftinih grešaka prouzrokovale su gubitak bodova. Zbog svega je ostao žal za propuštenom šansom. Uprkos nepovoljnom rezultatu, potez meča je delo igrača Metalca. Igrao se 73 minut. Sjajan udarac s desnog boka sa oko 18m, potvrdio je veliki potencijal mladog Nemanje Mladenovića, zimske akvizicije, koji je ušao u igru sa klupe sedam minuta ranije. - Utakmica je bila veoma dobra, sudar dva kvalitetna protivnika, koji s pravom pretenduju na visok plasman. Odigrali smo veći deo utakmice u našem ritmu, dobro stajali na terenu, držali se dogovora. Prvo poluvreme dosta borbeno, bilo je nekoliko prilika na obe strane. U nastavku smo zaigrali mnogo konkretnije, preuzeli inicijativu, i u jeku naše dominacije primili naivno gol. Uspeli smo da se vratimo iz negativnog rezultata, imali šanse i da napravimo preokret. Međutim, na kraju smo surovo kažnjeni. U završnim trenucima meča, poslednjih pet minuta, popustila nam je koncentracija, ostavili smo mnogo slobodnog prostora brzim napadačima domaće ekipe, koji su to znalački iskoristili. Očigledno je da, u ovom trenutku, nismo na zavidnom nivou forme- istakao je Mladenović.
Levokrilnom fudbaleru bio je ovo prvi gol u dresu kluba iz Despotovačke bb, od dolaska iz Kolubare. – Lepo je kad sebe vidite na listi strelaca, ali takav podatak ostaje beznačajan kad ekipa nije ostvarila povoljan rezultat. Posle odličnog dodavanja od kapitena Lukovića, krenuo sam ka golu, prebacio loptu na levu nogu i pogodio dalji ugao golmana Proletera. Uradio sam ono što stalno uvežbavam na treninzima. Gol je, zaista, lep i nadam se da će ih još biti.

Metalac, polako, gubi korak za vodećim ekipama Prve lige Srbije. –Ovim porazom smo umanjili šanse da trku završimo kao treći. Voždovac nam beži 4 boda, ali ima dve teške utakmice do kraja ( Jedinstvo Puteve i Napredak). Situacija je teška, ali moramo sve da prevaziđemo, da se skupimo, da nađemo snage i motiva da obe utakmice do kraja rešimo u svoju korist. Ako to učinimo, i pritom izborimo željenu poziciju, bila bi to velika stvar za nas- zaključio je Nemanja Mladenović.