A+ R A-

Milanovčani u jakom ritmu

 

Posle nezasluženog poraza, na domaćem terenu, od Čukaričkog, Milanovčanima se vrlo brzo ukazala prilika za popravni ispit u vidu novog domaćinstva, ekipi Teleoptika. Metalac je opravdao ulogu favorita (2:1) ne dozvolivši dečurliji iz „Zemunela“ da ponovi jesenje izdanje koje je valorizovano sa tri boda. Sjajno otvaranje utakmice i brzi golovi nagovestili su krajnji epilog.
Trener Petrović je napravio nekoliko rokada u timu. Na golu je prvi put ove sezone stajao, novajlija iz OFK Beograda, Nikola Matek i stiče se utisak opravdao ukazano poverenje.
-Imamo dosta razloga za zadovoljstvo. Opravdali smo ulogu favorita i osvojili veoma važne bodove u nastavku borbe za vrh tabele. Savladali smo protivnika koji vredi mnogo više od trenutnog položaja na tabeli. Još jedanput se pokazalo da su ovakvi mečevi najteži za igranje. Pobeda dobija na težini ako se zna da smo prekinuli niz od dva uzastopna poraza, iako moram konstatovati da smo obe utakmice odigrali na visokom nivou, pokazali kvalitet koji nije materijalizovan dobrim rezultatom. Drago mi je što sam debitovao pred Milanovačkom publikom. U takvoj atmosferi svaki igrač daje čak i više od svojih mogućnosti. Prijaju pohvale za partiju koju sam pružio, ali je najbitnije šta trener kaže. Pobedu nad Teleoptikom moramo što pre da arhiviramo jer slede novi izazovi. Naša želja je da nastavimo seriju pobeda- jasan je čuvar mreže Milanovčana.
Rovovsku borbu na sredini terena sa momcima iz Partizanove filijale vodio je Dušan Kuveljić.
-Na vreme smo dali golove, kasnije igrali na rezultat, koji je, kad se podvuče crta, najvažniji. Prvo poluvreme smo odigrali na visokom nivou. Možda, naše i najbolje izdanje ovog proleća, postigli smo dva gola, stvorili još nekoliko dobrih prilika. Imao sam šansu da trećim golom u mreži Zemunaca rešim meč, nisam pogodio. U nastavku, potpuno drugačija slika na terenu. Pali smo i našim greškama dozvolili protivniku da nas ozbiljno ugrozi. Na kraju nas je i sreća pogledala. Nadam se da ćemo u završnici sezone smanjiti oscilacije i držati dobar period igre što duže- zaključio je Kuveljić.