A+ R A-

Hrabro na favorita

hrabronafavorita

Milanovčani odlaze na megdan Voždovčanima svesni činjenice da je domaćin favorit, ali ne žele ni jednog trenutka da odstupe od svoga plana. Bez osvetničkih motiva, ali svakako sa poukom iz jesenjih 0:2, čekaće svoju šansu, sve u želji da nastave dobru seriju rezultata. Šef struke Metalca, Vladica Petrović iako vidno zadovoljan nakon odlične partije u uvodnom kolu prolećnog dela prvenstva, pokušava na sve načine da spusti euforiju. Ona je donekle ublažena zbog novonastale situacije. Loši vremenski uslovi prouzrokovali su da se kompletno 19.kolo Prve lige Srbije pomeri za sedam dana, što je praktično dve nedelje praznog hoda. Logično pitanje se nameće samo, šta planirate u danima do susreta s Voždovcem?

-Odlaganje nam ne ide na ruku, ali protiv više sile se ne može. Igranje po zaleđenim i klizavim terenima nikome korist ne bi donelo. Odluka je sasvim na mestu. imamo određene kadrovske probleme koje ova pauza ne može neutralisati, s obzirom da se radi o nešto težim povredama koje zahtevaju duže vremana za oporavak. Nastavićemo sa planirani programom rada, s nadom da ovo pomeranje neće poremetiti igrače.

-Šta očekujete od utakmice?

-Pred nama je još jedan praznik fudbala, pravi derbi. Voždovac je treći na tabeli, upoznati smo sa njegovim kvalitetima a i manama. Imamo kontinuitet dobrih igara i rezultata i nema razloga da tako i ne nastavimo. Verujem da ćemo se beogradskoj publici predstaviti u najlepšem mogućem svetlu kako bi ljudi koji dođu na stadion uživali. Očekujem veoma tvrdu utakmicu na BASK Areni.

-Voždovac se nije proslavio na premijeri?
-Bili su bolji rival u prvom poluvremenu, ali to nisu materijalizovali. Kasnije su primili dva gola, prvi sa distance, drugi iz prekida. Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca, igraju tvrdo, jako su nezgodni na domaćem terenu, na veštačkoj podlozi, tako da nas očekuje težak posao. Startni neuspeh će ih dodatno motivisati da se iskupe na ovoj utakmici.


-O čemu bi Vaši igrači posebno morali da vode računa?
-Voždovac je izuzetno ozbiljna ekipa, koja u svakom trenutku zna šta hoće i dobro stoji na terenu. Pojačali su se u prelaznom roku igračima superligaškog nivoa. Koncentracija mora biti maksimalna, naročito u skoku i prekidu odakle nam preti i najveća opasnost.


-Hoće li biti promena u sastavu?
-Imamo dosta kadrovskih problema pred ovaj meč. Posle beka Rodića, iz stroja su ispali Gojak i Panić, Liščević ima kartone. Iako je ovo veliki hendikep, zamene su spremne, žele da se nametnu. Jednostavno, nemamo izbora, daćemo maksimum i nadamo se pozitivnom rezultatu- rekao je trener Metalca Vladica Petrović.


Utakmica 19.kola Prve lige Srbije između Voždovca i Metalca se igra u subotu, 23.marta na stadionu kraj Careve ćuprije, na BASK Areni, sa početkom od 14.30 min.