A+ R A-

Velike stvari se ...

Velike stvari se ne prave već se zbivaju.

U veličanstvenoj atmosferi, pred više od 4.500 gledalaca, svečano je otvoren milanovački hram fudbala, stadion FK Metalac. Odavno jedan događaj nije pobudio toliko interesovanje Milanovčana. Poslednjih dana trajala je nezapamćena jagma za ulaznicama bez kojih se nije moglo ući na stadion. Kako se približavao trenutak zvanične ceremonije, kolone vozila, mase ljudi slivale su se u Despotovačku bb. Milanovački hram fudbala bio je tesan da primi sve koji su želeli da prisustvuju istorijskom trenutku. Delegaciju FSS Srbije predvodio je predsednik Tomislav Karadžić, selekror A tima Siniša Mihajlović, portparol Aleksandar Bošković, bili su tu i Dule Savić, predsednik FSB Ratomir Babić, prvi operativac zajednice superligaša Miodrag Janković. Ispred Partizana došao je prvi čovek kluba Dragan Đurić, bili su tu i predstavnici čačanskog Borca, Radničkog iz Kragujevca, Slobode Point, Smederava...

Intoniranjem državne himne, a potom i presecanjem vrpce trilinga Vukadinović, Karadžić i Mihajlović, stadion je i zvanično otvoren. Ovim je praktično završeno višegodišnje putešestvije Metalca, od Kragujevca preko Čačka do Lučana. Gost Metalca na svečanom otvaranju bila je B reprezentacija Srbije, ekipa sastavljena od igrača iz Jelen super lige, koje je sa klupe predvodio trener u stručnom štabu A selekcije, Nenad Sakić. Iako je utakica bila revijalnog karaktera, viđeno je dosta dobrih poteza i ono što publika najviše voli- golova. 

Reč,dve i o samom objektu. Koliko su god teška vremena, ova danas a i ona prošla, Kompanija Metalac je uz pomoć svojih poslovnih partnera- opštine Gornji Milanovac i Vlade republike Srbije, uspela da uradi onoliko koliko je potrebno da se naš klub barem iz ravnopravnih uslova bori sa svojim sportskim rivalima. Napravljen je jedan od najkomfornijih stadiona u Srbiji. Kapaciteta 4200 stolica, skoro sva pokrivena i 200 sedišta u tri VIP lože na tri nivoa. Zahvaljujući donaciji FSS, ugrađeni su najmoderniji reflektori, što omogućava i utakmice u večernjem terminu. Stadion je napravljen po standardima UEFA, i verovatno će u skorijoj budućnosti, neke od mlađih selekcija reprezentacije Srbije igrati svoje utakmice na njemu.

Metalac – B reprezentacija Srbije 2:2 (0:1)

Srbija je povela golom fudbalera Radničkog iz Niša Vladana Binića u prvom minutu. Sjajno je utrčao u prazan prostor i iskosa sa desne strane pogodio suprotan ugao Pejovićevog  gola. Metalac je izjednačio preko novajlije iz Veternika Aleksandra Sedlara u 52.minutu  kada je lucidnim udarcem sa preko 20 metara iznenadio  Milana Lukača, čuvara mreže OFK Beograda. Potpuni preokret u 76. minutu, Predrag Živadinović je ispratio dobru akciju veznog reda Metalca i nije mu bilo teško da savlada Lukača za 2:1. Konačan rezultat 2:2 postavio je vezista Spartak ZV Marko Adamović u 84.minutu preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.                                                          

Stadion Metalac. Gledalaca: 4.700. Sudija: Mažić (Vrbas)                            

Metalac: Pejović, Rodić, Owusu, Luković, Gojak, Babić, Kosić, Ivanović, Radisavljević, Janaćković, Vujović. Igrali su još: Mišić, Ćirković, Dopuđ, Miletić, Živadinović, Kolaković, Pavlović, Janketić, Filipović, Ružičić, Sedlar, Kuljanin, Živković, Mudreša, Mijailović, Langura.            

Trener: Petrović

 

B reprezentacija Srbije: Aleksić, Miljković, Momčilović, Gogić, Đurić, Gašić, Krmar, M. Adamović, Binić, Ristović, Perović. Igrali su još: Lukač, Novaković, Josimov, Mutavdžić, Savković, Kovačević, N. Adamović, Stojanović, Vulićević            

Trener: Sakić