A+ R A-

Bezidejni Metalac

OFK Mladenovac- Metalac 2:1 (1:1)

 

Metalac je doživeo novi poraz u prvenstvu, i tako sebi znatno zakomplikovao situaciju u nastavku sezone. Jednostavno rečeno, za ostvarenje postavljenih ciljeva poraz u Mladenovcu nije smeo da se dogodi. 

Nisu ni Mladenovčani blistali, ali su bili hrabriji, koncentrisaniji, spretniji u završnici. Metalac nije pružio ni delić onoga što objektivno može, što je samo sedam dana ranije demonstrirao protiv Mladosti iz Lučana.  Igra bez ideje, daleko od lopte... I uprkos lošijem izdanju, Milanovčani su u jednom trenutku utakmice imali željeni rezultat. Igrao se 25.minut, sl. udarac je izveo Bojan Živković, lopta je zakačila nekog iz odbrane domaćina, promenila putanju i završila u desnom uglu Radićevog gola- 0:1. Samo tri minuta kasnije Mladenovac je izjednačio. Dugačak pas iz sredine terena, usledila je nespretna reakcija štopera Metalca Živanovića, Tešić to koristi i jakim i preciznim udarcem vara Mišića- 1:1.

Od tog trenutka Mladenovac je preuzeo kontrolu na utakmicom. Imao je više od igre, Metalac se orjentisao na kontranapade. Ključni momenat utakmice desio se u 79.minutu. Korner sa desne strane izveo je Maksimović, došlo je do gužve u šesnaestercu, štoper Milašinović najprisebniji, lopta je na putu ka golu okrznula nekog iz odbrane Metalca i prešla zamišljenu liniju za veliku radost domaćih navijača- 2:1.

Metalac je mogao do izjednačenja u 84.min. Luković je udarcem iz daljine pokušao ali je sve na tome i ostalo. U nadoknadi vremena Mladenovac je bio blizu i trećeg gola, ali je golman Mišić sjajno intervenisao posle snažnog šuta rezerviste Krstonijevića. 

Stadion: Selters. Gledalaca:400. Sudija: Goran Kocić (Vlasotince). Strelci: Tešić u 28. i Milašinović u 79. za Mladenovac, a Živković u 25.minutu za Metalac. Žuti kartoni: Tešić, Kašić, Stašić, Ćirić, Milašinović (OFK Mladenovac), Babić, Živadinović, Luković (Metalac)    OFK Mladenovac: Radić, Mitrušić, Maksimović, Ćirić, Stefanović, Kašić, Stašić(od 82.Jević), Dobrašinović(od 67.Gavrilović), Mirković(od 75. Krstonijević), Tešić, Milašinović, Trener: Petrović Metalac: Mišić, Rodić, Owusu, Luković, Babić, Živanović, Sedlar(od 58.Ivanović), Ćirković, Živadinović(od 53. Radisavljević), Živković(od 81.Janaćković), Gojak. Trener:Lacmanović