A+ R A-

Aktivne mlađe selekcije

Omladinci Izabranici Miloša Boškovića doživeli su dva poraza, istovetnim rezultatom 0:1. Prvo su, u sredu, na svom terenu poraženi od Javora, a za vikend i u Požegi od domaće Sloge. Posle tri odigrane utakmice, naši omladinci se nalaze u donjem delu tabele sa 3 osvojena boda. U okviru 4.kola, u subotu 31.avgusta, u derbiju kola, dočekuju ekipu Takova. Meč se igra na Gradskom stadionu u Milanovcu i počinje u 11 časova.

Metalac – Javor 0:1 Metalac: Bojović, Mijailović, Drobnjak, Trifunović (Ilić), Ponjavić, Urošević, Minić (Vuković), Cikić, Milošević, Pavlović (c), Šobat.

Sloga (P) – Metalac 1:0 Metalac: Bojović, Mijailović, Drobnjak (Kizić), Trifunović (Ilić), Ponjavić, Urošević, Vuković, Cikić, Milošević, Pavlović (c), Šobat.

Kadeti

Kadetska selekcija koju sa klupe predvodi Željko Glišović imala je polovičan učinak. U vanrednom kolu, u sredu, ubedljivo je poražena u Ivanjici od Javora 0:5. Samo tri dana kasnije povratak na pobednički kolosek i trijumf nad ekipom Sloge iz Požege 4:1. Posle tri kola naši kadeti su na četvrtom mestu sa 7 osvojenih bodova. U 4.kolu, sledi gostovanje Novom Pazaru, a meč se igra u subotu sa početkom u 11 časova.

Javor – Metalac 5:0 Metalac: Jovanović, Koljajić, Topalović, Bajić, Antić (c), Maksimović, Petrović, Vučetić, Sretenović, Šmrkić, Laudanović. Igrali su još: Milosavljević, Vićentijević, Radonjić, Jočović, Joksić, Ćurčić, Vuković.

Metalac – Sloga (P) 4:1 Strelci: Aleksa Vučetić u 6 i 64, Dimitrije Jočović u 27. i Filip Sretenović u 42.minutu. Metalac: Jovanović, Koljajić, Topalović, Jočović, Antić (c), Maksimović, Petrović, Vučetić, Sretenović, Šmrkić, Laudanović. Igrali su još: Vićentijević, Radonjić, Vuković, Ćurčić, Maletković.

Pioniri

Pionirska selekcija zabeležila je dve pobede, obe protiv komšija iz Čačka, istovetnim rezultatom 2:0. Prvo su u sredu bili uspešniji od ekipe Čačak 94, a za vikend i od ekipe BIP-a. Ovaj drugi meč odigran je u milanovačkom hramu fudbala. Izabranici Dragoljuba Mirkovića nalaze se u vrhu tabele sa 7 osvojenih bodova. U sledećem kolu, odmeriće snage sa ekipom Bana iz Raške. Meč se igra u subotu, 31.avgusta u 11 časova.

Čačak 94 – Metalac 0:2 Strelci: Nemanja Savković u 31 i Veljko Mijailović u 77.minutu. Metalac: Jokić, Savković, Đunisijević, Maksimović (Talović), Vlasonjić, Milićević, Mijailović, Popović (Pavlović), Joksović (Vulićević), Mirković (c), Grujić (Đorđević).

Metalac – BIP 2:0 Strelci: Luka Maksimović u 12. i Aleksandar Grujić u 16.minutu. Metalac: Jokić, Savković, Đunisijević, Maksimović, Milićević, Vlasonjić, Mijailović, Petrović, Joksović, Mirković (c), Grujić. Igrali su još: Talović, Milosavljević, Pavlović, Đorđević, Popović, Vulićević.

Petlići

Najmlađa takmičarska selekcija našeg kluba, pod vođstvom novog trenera Nikole Jovanovića, odigrala je dve utakmice za tri dana i zabeležila ubedljive pobede. U sredu, 21.avgusta savladali su, na domaćem terenu, Orlovac iz Mrčajevaca sa 3:0 (B.Milićević 53, Jakšić 57, Milinković 68), a za vikend, u Čačku, ekipu Gaučosa 10:2. Jakšić je pogodio 5 puta (4, 23, 46, 63, 64), J.Petrović 4 puta (35, 51, 53, 69), u strelce se upisao i Čaluković (61). U trećem kolu, u sredu, 28.avgusta, na stadionu “Metalac” naši mališani odmeriće snage sa Javorom iz Ivanjice. Meč počinje u 11 časova.