A+ R A-

Metalac-Zlatar 4:2; Metalac-Grbalj 1:2


TEST UTAKMICE 

Metalac-Zlatar 4:2; Metalac-Grbalj 1:2

Ekipa Metalca se vredno priprema na Zlatiboru za prvoligaške izazove. Odigrane su i dve kontrolne utakmice, dan za danom, sa protivnicima različite jačine, otuda i polovičan učinak. U prvom meču, savladan je, u protekloj sezoni šestoplasirani tim Zone „Drina“, Zlatar iz Nove Varoši sa 4:2. Prava majstorija u režiji Aleksandra Ivanovića, viđena je u prvom minutu kada je volej udarcem oko 20m pogodio sami rogalj Buljugićevog gola. Dupliranje prednosti usledilo je u 24.minutu. Ceo posao završio je Owusu, prošao je po levoj strani i precizno šutirao u dalji ugao. U 56.minutu dosuđen je jedanaesterac za Metalac posle prekršaja golmana Buljugića nad Ćirkovićem. Isti igrač penal je pretvorio u vođstvo od 3:0. Najlepša akcija na utakmici viđena je u 68.minutu, a epilog je nova lopta u mreži Zlatara. Dugo su po desnoj strani kombinovali igrači milanovačkog tima, usledila je asistencija Lukića za Vignjevića kome nije bilo teško da pogodi mrežu. U završnici meča ekipa iz Nove Varoši uspela je da ublaži poraz golovima Jakovljevića i Rakonjca.

Zlatibor- Gledalaca: oko 150. Strelci: Ivanović u prvom, Owusu u 24., Ćirković u 56. (iz jedan.) i Vignjević u 68. za Metalac, a Jakovljević u 78. i Rakonjac u 90.minutu za Zlatar.

Metalac: Pejović, Kosić, Owusu, Gojak, Dopuđ, B.Živković, Liščević, Ivanović, Stanić, Mladenović, Zoranović. Igrali su još: Đogatović, Rodić, Dragačević, Nikolić, Sedlar, Luković, Panić, Lukić, Vignjević, Ćirković, Pavlović, Mijailović. Tr: Kuzeljević

Zlatar: Buljugić, Vitorović, Cuparić, Brzaković, Gujaničić, D.Grbović, Vjetrović, Zulić, Rakonjac, Ž.Grbović, Selmanović. Igrali su još: Ćirušić, Stojić, Milivojević, Jakovljević, Purić.

 

PORAZ IZ KIKSEVA

Metalac - Grbalj 1 : 2 (1 : 1)

METALAC: Đogatović, Rodić, Dragačević, Dopuđ, Gojak, Lukić, B.Živković, Ivanović, Vignjević, Ćirković i Popović.
Igrali su još: Pejović, Kosić, Joksimović, Nikolić, Sedlar, Panić, Luković, Brkić, Kontor, Stanić, Zoranović i Liščević.

GRBALJ: Radulović, N. Bogdanović, M. Bogdanović, Karević, Radosavljević, Milojko, Ragipović, Janković, Petrović, Pepić i Ašćerić.
Igrali su još: Đurović, Martinović, Agović, Međedović i Glan.

Strelac za Metalac: Ivanović u 45. minutu iz jedanaesterca
Strelci za Grbalj: Radosavljević u 34. minutu i Janković u 63. minutu

Sudija: Miloš Pištalo iz Užica

Drugi meč imao je drugačiji epilog. Utakmica je protekla u nervoznoj igri, pre svega igrača crnogorskog prvoligaša koji su imali primedbu na svaku odluku glavnog sudije. Malobrojna publika nije mogla previše uživati u kvalitetnoj igri, jer se, uglavnom, sve dešavalo između dva šesnaesterca, sa dosta grešaka na obe strane, i bez izglednijih prilika za gol. Fudbaleri Grblja su došli u vođstvo posle udarca iz ugla kada se u gužvi ispred Đogatovićevog gola najbolje snašao Radosavljević koji je sa tri-četiri metra poslao loptu u mrežu.
U poslednjim trenucima prvog poluvremena golman Grblja Radulović ruši Popovića u svom kaznenom prostoru pa sudija Pištalo, ispravno, dosuđuje kazneni udarac. Ekipa iz Crne Gore se nije lako mirila sa tom činjenicom, usledili su žučni protesti, ali Užičanin svoju odluku nije promenio.Siguran izvođač najstrože kazne bio je Aleksandar Ivanović -1:1.
U drugom poluvremenu Slavenko Kuzeljević je promenio kompletan sastav, ali nije bilo bitnijeg pomaka u igri, iako su Milanovčani imali blagu terensku inicijativu. Sredinom ovog dela igre defanzivna linija Metalca pravi grubu grešku što vešto koristi Janković i postavlja konačan rezultat-1:2. Do kraja utakmice vredno je pomenuti odličan udarac Kosića, koji za malo nije pogodio cilj.

Video prilog možete pogledati ovde.