A+ R A-

Zapadna Srbija se klanja Milanovčanima

Spuštena je zavesa na sjajnu predstavu talentovanih dečaka iz regiona Zapadne Srbije, u okviru takmičenja Zimska gradska liga Čačak-"Deci s ljubavlju 2012/13". Pokazalo se još jedanput da talenata ima samo je potrebno na vreme ih otkriti i pravilno usmeriti.                                Liga je počela oktobra meseca prošle godine i trajala je, zaključno, do ovog vikenda. Kroz nju je prodefilovalo oko 150 ekipa, preko hiljadu učesnika, u više starosnih kategorija.                                                                                                                                                  

Turnir je postao tradicionalan, održava se već treću sezonu za redom a svake godine učešće uzima i FK Metalac. U ovogodišnjem nadmetanju, dečaci rođeni 2000. godine, predvođeni trenerom Markom Đorđevićem, superiorno su osvojili ligu, što je svakako ohrabrilo i ostale selekcije kluba da nešto slično naprave. Ovog vikenda na programu je bio finalni turnir za 2002. godište. U ligaškom delu učestvovalo je 26 ekipa, podeljenih u dve grupe. Metalac je učestvovao sa dve ekipe( Metalac 1 i Metalac 2) i sa obe stigao do same završnice.                                                                                                                              

U polufinalu Metalac 1 je bio bolji od kraljevačke Sloge rezultatom 2:1, dok je Metalac 2 poklekao u duelu sa ŠF Požega rezultatom 0:4. Meč za treće mesto između Metalca 2 i Sloge(KV) pripao je mališanima iz Milanovca rezultatom 2:1, da bi finalni meč protekao u dominaciji Požežana, na kraju: Metalac 1- ŠK Požega 0:3.                                                                          

Naš klub je postigao sjajan uspeh. Prema rečima trenera Dragoslava Nedeljkovića i Željka Glišovića naša ekipe su bile podeljene ravnopravno, rezultat koji je došao nije bio u prvom planu. Deca su igrom, lepim ponašanjem i vaspitanjem u duhu kluba, sa puno emocija, darovitošću, na kraju i rezultatom, skrenuli pažnju na sebe i pokazali da bi u perspektivi mogli biti okosnica Metalčevih fudbalskih planova.                                                                                    

Reč, dve i o samoj organizaciji. Ispit je položen sa najvišom ocenom, liga je opravdala očekivanja, a Metalac rezultati obavezuju da i narednih godina bude deo nje.