A+ R A-

Dopuđ i Luković složni: "Idemo na tri boda"

Pred izabranicima trenera Vladice Petrovića je još jedan izazov-gostovanje konkurentu za Superligu Voždovcu, koji je na prolećnoj premijeri doživeo neuspeh na strani, ali koji je još bez poraza na domaćem terenu u tekućem prvenstvu. Primio je svega dva gola! Na veštačku podlogu BASK Arene ne izlaze sa strahom, već sa optimizmom.
-U prolećnu sezonu smo ušli sa najvišim ambicijama. Puni smo samopouzdanja jer smo u prošlom kolu, pobedom nad Borcem, pokazali da možemo mnogo. Poštujemo Voždovac, imaju kvalitetnu ekipu, pokrivenu na svim pozicijama, dodatno ojačanu u zimskom prelaznom roku. Izlišno je komentarisati kvalitet napadača domaćih, sve su to provereni igrači. Znamo da nam najveća opasnost preti od Đilasa i Haskića, i pokušaćemo da ih zaustavimo. Ne idemo u Beograd da se branimo i da osvojimo bod, već nam je cilj da pobedimo. Ovo će biti pravi test i verujem da ćemo ga položiti sa najvišom ocenom- rekao je talentovani defanzivac Metalca Boško Đopuđ.
Slično mišljenje ima i kapiten tima, Goran Luković, koji u nogama ima na stotine ovakvih mečeva.
-Očekuje nas teška utakmica, protiv dobre ekipe. Pokušaćemo da se izdignemo iznad svih kadrovskih problema koji su nas zadesili. Ne radi se ni o kakvom alibiju, ali povrede i suspenzije su nam znatno otežale pripremu za ovaj duel. Ovo je šansa za igrače koji su, trenutno, u drugom planu da se dokažu, jer ovakvi derbiji su prava prilika za to. Moramo biti koncentrisani svih 90.minuta, borbeni na sredini terena, požrtvovani u odbrani jer svaka greška može skupo koštati. Svesni smo da neće biti nimalo lako ali verujem da ćemo nastaviti seriju dobrih retultata.
Metalac će biti oslabljen u Beogradu, zbog povreda van ekipe su: Dalibor Rodić, Bojan Gojak i Stefan Panić. Zbog četvrtog žutog kartona u protokolu se neće naći ni ime novajlije iz Kolubare, Zlatka Liščevića.