A+ R A-

Prelazni rok po meri Milanovčana

Završen je još jedan zimski prelazni rok,a karakteristika ove pijace,u Despotovačkoj ulici,je da su podjednako odlazili i dolazili fudbaleri.Doduše,pet igrača je manje na platnom spisku,što je u doba velike ekonomske krize koja trese naš sport i društvo u celini, itekako značajan podatak. Metalac se sa pokrićem odlučio na takav korak.Opstanak je manje-više obezbeđen,idealan je trenutak za podmlađivanje tima,makar ceh bili i slabiji rezultati u prolećnoj sezoni.

O takvom sledu događaja niko i ne pomišlja,cilj je da se ostane u gornjem delu tabele,i ukoliko se ukaže prilika napadne drugo mesto koje vodi u Superligu,prvo je,već,rezervisano za Napredak. U sportu nema garancija,možda se ta šansa i ne ukaže,ali je u ovom prelaznom roku napravljen iskorak,Metalac ima,već,spreman tim za sledeću sezonu kada će prohodnost u elitni rang biti lakše ostvariv.
Utakmice u pripremnom periodu su pokazale da će novopridošli fudbaleri biti značajna osveženja,a zasto ne reći i pojačanja?! Ono što je izvesno,Metalac će igrati znatno brže,atraktivnije,uz vetar u leđa s tribina,dobitna kombinacija u najavi.


Novi igrači su: Matek(OFK Beograd),Krpić(Sarajevo),Kuveljić(Polet Ljubić), Stanojević(Radnički Stobeks),Panić(?),Vignjević(slobodan igrač),Nikolić(Teleoptik), Liščević,Mladenović(obojica Kolubara),Mirković(Voždovac).Iz Metalca je otišlo 11(jedanaest) fudbalera:Mišić(Jedinstvo Putevi),Babić(Borac Čačak),Radisavljević(?), Janaćković(?),Vujović(?),Mudreša(?),Živanović(Sloga KV),Čajević(?),Janketić(?), Kolaković(?),Đogo(?).
Momci sa skromnijom minutažom,izdanci omladinske škole,koji bi u perspektivi bili nosioci tima,poslati su u manje sredine na pozajmice,gde će dobiti više prostora za igru a samim tim i za napredak.U pitanju su Miletić(Šumadija AR),Solujić(Polet Ljubić) i Martinović,Strizović(obojica Takovo).