Novi Pazar – Metalac

2

Novi Pazar

0

Metalac

28.08.2021 | 15:25
Stadion FK Novi Pazar
vs

O utakmici

Intervju sa Žarkom Lazetićem nakon utakmice 7. kola Linglong Superlige, Novi Pazar – Metalac, 2:0

Posle sedmog kola Linglong Superlige, Metalac je i dalje sa četiri boda iz jedne pobede i remija, uz utakmicu manje zbog odlaganja meča sa Partizanom. Šefa struke, Žarka Lazetića, kada su se utisci slegli nakon jučerašnjeg poraza u Novom Pazaru, pitali smo:

FK Metalac Press: Novi poraz, četvrti u šest utakmica, sigurno nije start kakav se očekivao od Metalca, ali šta je presudilo za takav ishod kada se konkretno radi o ovom gostovanju?
Lazetić: Za razliku od prethodnih, u Pazaru smo odigrali veoma slabu utakmicu. Uz sve okolnosti, koje nam nisu išle na ruku, očajan teren, suđenje, realnost je da smo bili loši, sa slabim intenzitetom defanzivno, nedovoljno agresivni i odlučni kada smo bili u posedu, tako da smo delovali bezopasno. I pored tako lošeg meča s naše strane, protivnik nas nije mnogo ugrožavao, ali smo slabim timskim reakcijama došli u situaciju da izgubimo utakmicu.

FK Metalac Press: Sledi duža pauza, da li će za to vreme biti više prilike za razgovore o važnim temama i eventualne promene, kako bi se Metalac popravio i izašao iz krize?
Lazetić: Razgovaramo često i mnogo, naravno da ćemo i sada. Možemo reći za ovu situaciju da je kriza, ali mi smo ovde da radimo, popravljamo stvari i nalazimo rešenja. Treniraćemo jače, treniraćemo sve. Taktiku, psihu, fiziku, tražićemo solucije i bićemo sve bolji. To je jedini put koji imamo.

FK Metalac Press: Još se čini da u timu najviše nedostaje Prestiž; njegovim odlaskom kao da nema one oštrine u napadu?
Lazetić: Imali smo fantastičnu prethodnu sezonu i svima su malo porasli apetiti, što je normalno, ali nećemo zbog toga neke ključne stvari smetnuti s uma. Ostali smo bez Prestiža, igrača koji je golovima i asistencijama učestvovao u 20 naših golova i sigurno da se oseća njegov odlazak. Ali tu su sada drugi igrači koji imaju priliku da isto to vremenom dosegnu. Bili smo tim kada smo pobeđivali, ostajemo tim i kada gubimo utakmice. Zajedništvom ćemo izaći iz ove situacije.

FK Metalac Press: Imate i dalje najmlađi tim u Linglong karavanu, da li će, međutim, biti pojačanja?
Lazetić: Napravili smo tim u skladu sa željama i mogućnostima. Ne verujem da će biti novih dolazaka, osim ako neko ne ode. Stojim ispred ovog tima čvrsto. Znamo da je važna samo sadašnjost i sledeća utakmica, ali nećemo baciti sav dobar rad pod noge zbog jednog ili dva loša rezultata. Prošlo je šest utakmica, imaćemo još tridest jednu. Ne mislim da smo u bezizlaznoj situaciji u odnosu na naše realne ciljeve, naprotiv. Jasno je da se misli, kada se gubi, da trener i igrači ”nemaju pojma”, ali svi mi koji smo blizu kluba, znamo koliko ovi momci zapravo mogu. Verujem u ono što radim sa svojim stručnim štabom i igračima. Stvari često nisu uvek savršene, niti kako mi želimo da budu, takav je i život. A kada je teško, potrebno je da svako u kolektivu doda još malo kako bi sve krenulo nabolje. Ambiciju i motivaciju nam niko ne može oduzeti, a to je najvažnije.

Sledeću prvenstvenu utakmicu milanovački supreligaš, nakon pauze do kraja druge sedmice u septembru, ponovo igra na strani, protiv Vojvodine.

 

Novi Pazar – Metalac 2:0 (0:0)
7. kolo Linglong Superlige Srbije
Gradski stadion Novi Pazar, 28. avgust 2021.
Sudija: Aleksandar Živković

Strelci: Aganspahić 79′, Kiković 88′
Žuti kartoni: Kiković 51′, Delimeđac 71′, Joksimović 78′, Aganspahić 80′, Dimić 82′, Andrijanić 88′ (Novi Pazar), Vlalukin 47′, Odada 57′, Bačkulja 63′, Đurić 72′, Mlađović 77′ (Metalac)

Novi Pazar: Ostojić, Delimeđac (Islamović 74′), Kojičić, Joksimović, Mladenović (Ratković 74′), Parađina (Dimić 70′), Aganspahić, Pavišić, Lončar, Mihailović (Zimonjić 70′), Kalezić (Kiković 46′)
Metalac: Savić, Stojić, Fićović (Đurić 62′), Cvetković, Krajišnik (Maksimović 83′), Šarić (Stuparević 77′), Odada (Bačkulja 63′), Vasiljević (Kokir 83′), Antonijević, Mlađović, Vlalukin

 

 

Detalji

Datum Vreme Liga Sezona
28.08.2021 15:25 Superliga Srbije 2021/22 2021/22

Stadion

Stadion FK Novi Pazar

Rezultat

Tim1. pol.2. pol.Rezultat
Novi Pazar022
Metalac000