Metalac – Kolubara

3

Metalac

1

Kolubara

17.09.2021 | 19:00
Stadion "Metalac"
vs

O utakmici

Metalac – Kolubara 3:1, 9. kolo Linglong Superlige Srbije

„Ovakav fudbal je ono što bi trebalo stalno da gledamo“, konstatacija je oba trenera nakon jučerašnje utakmice 9. kola u kojoj je na svom terenu Metalac savladao Kolubaru sa 3:1. Obilje šansi, naročito u drugom delu meča, tečnu igru portivnika i slabije izdanje svojih izabranika nakon poluvremena, šef struke Kolubare, Dejan Đurđević ovako analizira:

– Metalac mlad i poletan, znali smo da ćemo imati problema ako nam uzmu posed, da će nas držati u tome dosta kvalitetno i trošiti polako u fiziološkom smislu. Pokušali smo na neki način to da anuliramo. U prvom poluvremenu je bio egal, dosta dobro smo to radili, izjednačili. Međutim, ono što je ključ utakmice, kao i u nekoliko naših prethodnih, izlazimo u drugo poluvreme kao puni elana, a onda u prvom minutu primamo gol. Tako sve kreće drugačije, morate da se otvorite, da probate sve, a Metalac brz u tranziciji i samo upadate u probleme, – ocenio je Đurđević.

Dugo se čekalo da Metalac realizuje svoj potencijal i priredi publici jednu pobedu adekvatnu načinu igre. Šef stručnog štaba milanovačkog superligaša, Žarko Lazetić, više je nego zadovoljan kako je ekipa zaokružila ovaj nastup u jednu uzbudljivu i atraktivnu utakmicu.

– Ono kako hoćemo da igramo i kako treba da izgledamo, kakvi smo uostalom bili od početka prvenstva, osim u Novom Pazaru, sada je nadograđeno i golovima. Izašli smo ponovo sa pet bonus igrača i to je nešto što ćemo nastaviti da gajimo, to je naše opredeljenje. Govorio sam zato, i kada nije bilo rezultata, da je potrebmo malo strpljenja jer, kako vreme bude prolazilo, ovi igrači biće sve bolji i bolji. Posle boda u Novom Sadu uspeli smo da potvrdimo kvalitet, što mene jako raduje i uliva optimizam da ćemo tek biti oni pravi, – rekao je Lazetić.

Oba trenera saglasila su se da je suđenje na ovom meču bilo izvanredno i da, pored vatriranja na terenu, nemaju zapravo nikakve zamerke na sigurno i pravično odlučivanje sudijske ekipe, koja je pri tom znalački dopuštala čvršću, slobodniju, takoreći „englesku“ igru, doprinoseći kvalitetu meča. Lazetić je nakon utakmice iskoristio priliku i da javno uputi poslednji pozdrav legendarnom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću:

– Želim da istaknem da je, pored naše pobede, ipak vest o smrti Dude Ivkovića glavni utisak poslednjih dana. Nisam ga lično poznavao, a imao sam stalno utisak kao da je guru svima nama. On, Željko Obradović, Svetislav Pešić. Veliki je to gubitak za trenere u svim sportovima. Svaka njegova reč, intervju, izjava bili su kao predavanje i predstavljali model ponašanja za svakog sportskog radnika, kao i generalno u životu. Da se nešto negde pitam, na derbiju i na svim mečevima treba da bude minut ćutanja za njega, ne samo na fudbalskim i košarkaškim utakmicama, već na svim sportskim terenima, – poručio je Lazetić nakon utakmice sa Kolubarom.

Strelci su u Milanovcu juče bili za Metalac dva puta Cvetković i jednom Krajišnik, a za Kolubaru Đenić. Sledeći izazov za Lazetićeve „bebe“ već je zakazan za 21. septembar, kada će u Nišu na Čairu naspram sebe imati Radnički u 10. kolu.

 

Metalac – Kolubara 3:1 (1:1)
09. kolo Linglong Superlige
Stadion Metalac, 17. septembar 2021.
Sudija: Marko Ivković

Strelci: Cvetković 22′, 46′, Krajišnik 77′ (Metalac), Đenić 35′ (Kolubara)
Žuti kartoni: Vlalukin 37′ (Metalac), Đenić 45′, Marjanović 59′, Bakić 76′ (Kolubara)

Metalac: Maslarević, Stojić, Fićović (Jočić 82′), Cvetković (Grbović 82′), Krajišnik, Odada (Stević 90′), Stuparević (Šarić 71′), Antonijević (Nikolić 90′), Milićević, Mlađović, Vlalukin
Kolubara: Puletić, Janković, Vasiljević, Đenić (Filipović 69′), Kočović (Stojović 69′), Đokić, Marjanović, Mladenović (Andrić 76′), Nikolić, Đuranović (Simić 85′), Bakić

 


Foto: Ivica Milošević

 

Detalji

Datum Vreme Liga Sezona
17.09.2021 19:00 Superliga Srbije 2021/22 2021/22

Stadion

Stadion "Metalac"

Rezultat

Tim1. pol.2. pol.Rezultat
Metalac123
Kolubara101